REAL TIME |

Weather Icon
Γενικά θέματα 1 Οκτωβρίου 2019

Stratfor : Το Χονγκ Κονγκ φτάνει στο σημείο χωρίς επιστροφή

Stratfor : Το Χονγκ Κονγκ φτάνει στο σημείο χωρίς επιστροφή

Γιατί είναι δύσκολο να γεφυρωθεί το χάσμα που χωρίζει κυβέρνηση και διαδηλωτές. Οι φόβοι για βίαιη καταστολή και οι κινήσεις του Πεκίνου ώστε να βρει εναλλακτικές «λύσεις» για το χρηματοπιστωτικό του σύστημα.



Η ανακοίνωση από την Carrie Lam, επικεφαλής της κυβέρνησης του Χονγκ Κονγκ, ότι θα αποσύρει πλήρως τον αμφιλεγόμενο νόμο για τις εκδόσεις πωλητών στην Κίνα, ο οποίος αποτέλεσε την αφορμή για να ξεκινήσουν οι ταραχές στη χώρα, σηματοδοτεί μια στροφή για την πολιτική της.
Αποτελεί τμήμα ενός σχεδίου δράσης τεσσάρων σημείων, που περιλαμβάνει ακόμα μια ανεξάρτητη έρευνα για τους λόγους που προκάλεσαν τις διαδηλώσεις, καθώς και μεγαλύτερη λογοδοσία στους πολίτες.
Ωστόσο η πρόταση της Lam να «στηρίξει πλήρως» μια έρευνα για τη συμπεριφορά της αστυνομίας από το ανεξάρτητο συμβούλιο παραπόνων της ίδιας της αστυνομίας δεν καλύπτει ένα από τα βασικά αιτήματα των διαδηλωτών για ανεξάρτητη έρευνα. Επιπλέον το πακέτο δεν αντιμετωπίζει άλλες βασικές απαιτήσεις των διαδηλωτών, όπως η αμνηστία όσων συνελήφθησαν, η αναίρεση του ορισμού που έδωσε σε όσους κατέβηκαν στους δρόμους ως «εξεγερμένων» και η εφαρμογή της καθολικής ψήφου, ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο πολιτικά θέμα.

Για τη Euro2Day

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube