Weather Icon
Ισραήλ , Συρία , Τουρκία 8 Οκτωβρίου 2019

Strategic Culture: Ανυπεράσπιστη έναντι της σφοδρής επιθετικότητας Ισραήλ και Τουρκίας η Συρία

Τόσο η Τουρκία όσο και το Ισραήλ επιθυμούν να «αποσπάσουν» τμήμα της Συρίας
Τη δεινή θέση στην οποία βρίσκεται η Συρία, καθώς είναι… στριμωγμένη μεταξύ της επιθετικότητας Τουρκίας και Ισραήλ, τονίζει σε ανάλυσή του το think tank, Strategic Culture Foundation.
Όπως αναφέρει ο αρθρογράφος, Elias Samo (καθηγητής Διεθνών Σχέσεων σε αμερικανικά αλλά και συριακά πανεπιστήμια): «Η Συρία είναι άβολη και ευάλωτη, βολοδέρνοντας μεταξύ του οθωμανικού σφυριού στον Βορρά και του ισραηλινού άκμονος στον Νότο.
Και οι δύο αυτές χώρες είναι εχθρικές και έχουν βλέψεις να καταλάβουν μέρος των συριακών εδαφών.
Όταν κάποιος σκέφτεται μια “ασφαλή ζώνη” κατά μήκος των συνόρων Συρίας – Τουρκίας, καλό είναι να έχει στο μυαλό του τα αντίστοιχα σύνορα μεταξύ ΗΠΑ και Μεξικού.
Τα εν λόγω σύνορα αποτελούν εδώ και πολλά χρόνια πηγή ανησυχίας για τις ΗΠΑ, εξαιτίας της εισροής παράνομων λατινοαμερικανών μεταναστών, γνωστούς ως «υγρές πλάτες» – καθώς θα διασχίζουν το ποταμό Rio Grande για να φθάσουν στην ηπειρωτική Αμερική.
Για τη συνέχεια BankingNews

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube