Weather Icon
Εξοπλισμοί , Ρωσία , Σερβία 28 Οκτωβρίου 2019

Ο πρόεδρος της Σερβίας επιβεβαιώνει την αγορά πυραυλικού συστήματος Pantsir-S από τη Ρωσία

Στην αγορά πυραυλικού συστήματος Pantsir-S από τη Ρωσία προχωράει η Σερβία, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο πρόεδρος της χώρας Βούτσιτς.
Την αγορά ενός πυραυλικού συστήματος άμυνας Pantsir-S από τη Ρωσία επιβεβαίωσε ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς, σημειώνοντας ότι η παράδοσή του αναμένεται να λάβει χώρα μέσα στο κοντινό μέλλον. 

Σημειώνεται ότι το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε, χθες, ότι η Ρωσία έχει αποστείλει S-400 και Pantsir-S στη Σερβία, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν στις πρώτες στρατιωτικές ασκήσεις σε χώρα του εξωτερικού.

«Όπως γνωρίζετε, έχουμε αγοράσει ένα σύστημα Pantsir-S, το έχουμε παραγγείλει και το αναμένουμε στη χώρα μας στο κοντινό μέλλον», είπε ο Βούτσιτς, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Σερβίας. 

Η Σερβία είχε εκφράσει το ενδιαφέρον της για την αγορά του ρωσικού πυραυλικού συστήματος Pantsir.
Ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Γιούρι Μπορίσοφ είχε δηλώσει το περασμένο Σάββατο ότι η Μόσχα και το Βελιγράδι βρίσκονται σε επαφές σχετικά με μία ενδεχόμενη απόκτηση του Pantsir από τη Σερβία, καθώς η χώρα έχει εκδηλώσει το ενδιαφέρον της.
Πηγή: Σπούτνικ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube