Weather Icon
Γενικά θέματα 3 Οκτωβρίου 2019

“Από τον τρίτο κόσμο στον πρώτο” – ( Lee Kuan Yew )

“Από τον τρίτο κόσμο στον πρώτο” – ( Lee Kuan Yew )

” Ένα καταπληκτικό βιβλίο. Περιγράφει πώς κατάφερε να μετατραπεί η Σιγκαπούρη από μία μικρή, φτωχή, και χωρίς ελπίδα βρετανική αποικία σε ένα παγκόσμιο ηγέτη σε λιγότερο από 40 χρόνια.
Μερικά σημεία:
1) Υπήρχε μία προϋπόθεση για την επιτυχία της Σιγκαπούρης: Να εξαλειφθούν οι κομμουνιστές που έκαναν οποιαδήποτε οικονομική πρόοδο αδύνατη. Οι Κομμουνιστές ήταν σε μια συνεχή άρνηση να αντιμετωπίσουν την πραγματικότητα. Για την προσέλκυση επενδυτών έπρεπε να ελευθερώσουμε τα συνδικάτα από τον κομμουνιστικό έλεγχο. Ο κόσμος συνειδητοποίησε ότι αν δεν κάναμε στροφή 180 μοιρών από τις απεργίες και τις βίαιες διαδηλώσεις, θα είχαμε χαθεί.

2) Κατά τα πρώτα έτη κάθε εργοστάσιο ήταν ευπρόσδεκτο. Καλωσορίσαμε τους πάντες, και βγαίναμε ακόμα και έξω από τα όρια μας να βοηθήσουμε μεγάλους επενδυτές να ξεκινήσουν.

3) Ήμουν πεπεισμένος ότι ο λαός μας δεν πρέπει ποτέ να εξαρτάται από την ξένη βοήθεια.  Αν θέλαμε να πετύχουμε έπρεπε να εξαρτώμαστε από τους εαυτούς μας. Προειδοποίησα τους εργαζομένους μας. “Ο κόσμος δεν μας χρωστάει τίποτα. Δεν μπορούμε να ζήσουμε από τη ζητιανιά”.

4) Μια μαλακή κοινωνία θα ψηφίσει εκείνους που υπόσχονται μία εύκολη διέξοδο, όταν στην πραγματικότητα δεν υπάρχει.

5) Η φιλοσοφία μας ήταν να παρέχουμε αγαθά και υπηρεσίες, φθηνότερα και καλύτερα από οποιονδήποτε άλλο.

6) Οι επενδυτές θέλουν πολιτική, οικονομική και χρηματοπιστωτική σταθερότητα. Αν μπορούμε να προσφέρουμε υψηλά πρότυπα στην ασφάλεια, υγεία, εκπαίδευση, τηλεπικοινωνίες, μεταφορές, κλπ, μπορούμε να γίνουμε μια βάση για τους επιχειρηματίες.

7) Βασική μας επιδίωξη ήταν να γίνουμε καλύτεροι από άλλους στην περιοχή μας. Αν ήμασταν τόσο καλοί όσο και οι γείτονές μας δεν υπήρχε κανένας λόγος για τις επιχειρήσεις να έρθουν εδώ.

8) Η βασική μας αξία είναι η εφαρμογή του Νόμου.

9) Ήμουν αποφασισμένος να μην φορτώσω το βάρος της παρούσας γενιάς στην επόμενη.



10) Οι άνθρωποι χάνουν το κίνητρό τους για προκοπή όταν πληρώνουν πολύ υψηλούς φόρους.
 Alexandros Papadopoulos


Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube