REAL TIME |

Weather Icon

Φωτορεπορτάζ: Οι Κούρδοι που πολέμησαν τον «ISIS» στη Συρία

Φωτορεπορτάζ: Οι Κούρδοι που πολέμησαν τον «ISIS» στη Συρία

Έναν φοβερό αγώνα υπέρ της ανθρωπότητας διεξάγουν εδώ και χρόνια οι Κούρδοι στη Συρία. Με σημαντικό σταθμό το πλήγμα κατά των τζιχαντιστών στο Κομπάνι το 2015, οι δυνάμεις του Δημοκρατικού Ενωτικού Κόμματος (PYD), που εδράζεται στη Ροζάβα του δυτικού Κουρδιστάν (βόρεια Συρία), Κούρδοι και Κούρδισσες πραγματοποιούν έναν αξιοπρόσεκτο αγώνα κατά του ισλαμοφασισμού.

Πλέον, μετά και την άλωση του Αφρίν τον Ιανουάριο του 2018, οι κουρδικές δυνάμεις του YPG (Δυνάμεις προστασίας του λαού) και YPJ (Δυνάμεις προστασίας των γυναικών) βρίσκονται αντιμέτωπες με μια νέα τουρκική εισβολή, μετά και την εξαγγελία των ΗΠΑ ότι θα αποχωρήσουν από τη λεγόμενη ζώνη ασφαλείας στη βόρεια Συρία.

Υπενθυμίζεται ότι οι κουρδικές δυνάμεις συγκρότησαν στις 10 Οκτωβρίου 2015 τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις, μαζί με Άραβες, Ασσύριους της Συρίας και Αρμένιους, με σκοπό να διασφαλίζουν τη δημοκρατική Συρία. Τον Δεκέμβριο του 2016 ίδρυσαν την Αυτόνομη Διοίκηση της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας (NES).

Οι φωτογραφίες που δημοσιεύονται στο βιβλίο/λεύκωμα του Καναδού φωτογράφου Joey L. με τίτλο «We came from fire» είναι συγκλονιστικές:

Πηγή Φωτογραφιών: Guardian/Joey L.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube