REAL TIME |

Weather Icon
ΗΠΑ , Ισλάμ , Συρία , Τρομοκρατία 11 Οκτωβρίου 2019

Ο Ερντογάν θέλει να σωθεί, οι Κούρδοι ονειρεύονται κράτος και ο Τραμπ με το ISIS χαίρονται


Την Τετάρτη το μεσημέρι, με κάθε επισημότητα και αφού είχε χιλιο-ανακοινωθεί, ξεκίνησε η εισβολή της Τουρκίας στο συριακό έδαφος, μετά από εντολή του Τούρκου προέδρου.
Μέσα στις πρώτες δύο ώρες οι τουρκικές δυνάμεις είχαν ανοίξει περισσότερα από τέσσερα μέτωπα στη συριακή μεθόριο, με το πυροβολικό και την πολεμική αεροπορία να βομβαρδίζουν στόχους σε Τελ Αμπιάντ, αλ Μαλικίγια, Σαρι Κανί, αλλά και τη θεωρούμενη ως βάση κουρδικών δυνάμεων, το Καμισλί.
Λίγο μετά την έναρξη των βομβαρδισμών εστάλησαν οι ένοπλες ομάδες που στηρίζουν τους Τούρκους, αφού μάλιστα έχουν εκπαιδευτεί και χρηματοδοτηθεί από αυτήν, αποτελούμενες από Άραβες και Τουρκμένους, με κάποιες εξ αυτών να έχουν γνωστό προφίλ για τις φρικαλεότητες που έκαναν εναντίον αμάχων, κατά τη διάρκεια εκκαθάρισης πρώην κτήσεων του Ισλαμικού Κράτους.

Για τη συνέχεια Capital

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube