REAL TIME |

Weather Icon

Πολύ σωστά έπραξε η Ελληνική Διπλωματία και ο Πρωθυπουργός και ακύρωσαν την πτήση των F-16


Για την υπόθεση των μαχητικών (F-16) που τελικά δεν εμφανίσθηκαν στους ουρανούς της Κύπρου έχουν γραφτεί διάφορα σενάρια. Από αυτά ισχύει ότι η αποστολή των μαχητικών στην Κύπρο ήταν προγραμματισμένη. Αυτό που δεν ισχύει, είναι ότι η πτήση ματαιώθηκε λόγω πιέσεων της Τουρκίας. Αυτό δεν θα μπορούσε να συμβεί σε καμιά των περιπτώσεων και από καμιά κυβέρνηση. Αυτή την χρονική στιγμή, μια τέτοια πτήση θα ήταν ένα δώρο στον Ερντογάν, σε μια στιγμή που όλη η διεθνής κοινότητα έχει τα βλέμματα πάνω του και τον αντιμετωπίζει πλέον ως καθεστώς.  Οι έμπειροι Έλληνες Διπλωμάτες γνώριζαν πάρα πολύ καλά πως μια πτήση μαχητικών στην Κύπρο, θα προκαλούσε την αναχαίτιση των Ελληνικών F-16 , και τα οποία θα αποχωρούσαν άμεσα (στην καλύτερη περίπτωση) αφού δεν θα είχαν την δυνατότητα να αντιμετωπίσουν περισσότερα από 8 μαχητικά των Τούρκων (2 F-4 και 6 F-16).
Η πληροφορία (!) αξιοποιήθηκε πολύ σωστά και η πτήση ματαιώθηκε. Η Τουρκία ήταν απόλυτα προετοιμασμένη για αυτό το σενάριο. Εκατοντάδες λογαριασμοί στο twitter θα προωθούσαν την αναχαίτιση ως νίκη και εκδίωξη των Ελλήνων από την Ανατολική Μεσόγειο, στην Τουρκία τα ΜΜΕ έχοντας έτοιμους (!) τίτλους θα εξύψωναν το ηθικό του λαού και ο Ερντογάν θα γινόταν ήρωας, και τα βίντεο από τα 2 F-4 θα κατέκλυζαν το διαδίκτυο.

Για τη συνέχεια ViaDiplomacy

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube