REAL TIME |

Weather Icon

Die Welt: Μόνο 1 στους 50 μετανάστες επιστρέφει από την Ελλάδα στην Τουρκία

Στην αποτυχία των ελληνικών αρχών να απελάσουν άτομα χωρίς δικαίωμα ασύλου, αποδίδει η γερμανική εφημερίδα Die Welt, τον μεγάλο αριθμό παράτυπων μεταναστών που φτάνουν στη χώρα, τονίζοντας ότι «από τον Απρίλιο του 2016 μέχρι τον Αύγουστο πέρασαν στην Ελλάδα σχεδόν 110.000 αλλά μόνο 1.907 επέστρεψαν στην Τουρκία».
Σε άρθρο της με τίτλο «Βοήθεια στην Ελλάδα από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία για τους Μετανάστες και τους Πρόσφυγες BAMF», η γερμανική εφημερίδα αναφέρει ότι στο πλαίσιο των επαφών των υπ. Εσωτερικών Γερμανίας και Γαλλίας στην Αθήνα, οι συνεργάτες της γερμανικής υπηρεσίας για τη Μετανάστευση θα καταθέσουν προτάσεις για την επιτάχυνση των διαδικασιών χορήγησης ασύλου.
Στον τομέα αυτό οι ελληνικές αρχές έχουν σχεδόν αποτύχει με αποτέλεσμα να είναι αδύνατος ο έλεγχος των προσφυγικών ροών. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι την πρωτόδικη απόρριψη χορήγησης ασύλου δεν διαδέχεται σχεδόν ποτέ μια τελεσίδικη, που αποτελεί όμως προϋπόθεση για μια επαναπροώθηση στην Τουρκία.


Για τη συνέχεια Liberal

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube