Weather Icon
Γενικά θέματα 3 Οκτωβρίου 2019

Οι συμβουλές της Σιγκαπούρης σε ΗΠΑ και Κίνα και πώς μπορεί να τις αξιοποιήσει η Ουάσινγκτον


Του Hal Brands
Ζούμε σε καιρούς γεμάτους κινδύνους για τα έθνη της περιφέρειας Ασίας-Ειρηνικού που βρίσκονται μεταξύ διασταυρούμενων πυρών στην εντεινόμενη αντιπαράθεση ΗΠΑ – Κίνας. Πρόσφατα σημειώναμε ότι ένας παραδοσιακός σύμμαχος των ΗΠΑ, οι Φιλιππίνες, επανακαθορίζει την θέση του στον άξονα μεταξύ Ουάσινγκτον και Πεκίνου. Ωστόσο η Μανίλα δεν είναι ο μόνος παράγοντας στην περιοχή που προσπαθεί να προστατευθεί προκειμένου να μη βρεθεί στο μέσον της σύγκρουσης των γεωπολιτικών “γιγάντων”.
Η Σιγκαπούρη αντιμετωπίζει μια παρόμοια πρόκληση, η οποία διασκεδάστηκε από μια συνέντευξη που έδωσε ο πρωθυπουργός της, Lee Hsien Loong, την περασμένη εβδομάδα. Οι παρατηρήσεις του Lee ενδεχομένως θα ερεθίσουν ορισμένους Αμερικανούς αναλυτές. Ωστόσο, υπογραμμίζουν τα διλήμματα που αντιμετωπίζουν τα μικρότερα κράτη – και δείχνουν την κατεύθυνση ορισμένων αναγκαίων συνταγών επιτυχίας που πρέπει να ακολουθήσει η Αμερική.

Για τη συνέχεια Capital

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube