Weather Icon

Πρέσβης Ισραήλ: Ανάγκη για γρήγορη προώθηση των σχέσεων Ισραήλ-Ελλάδας

EPA/Tibor Rosta
Ως πυλώνες σταθερότητας για την περιοχή και την Ευρώπη γενικά χαρακτήρισε τις σχέσεις του Ισραήλ με την Ελλάδα και την Κύπρο ο πρέσβης του Ισραήλ, Γιόσι Αμράνι, και αναδεικνύοντας τη γεωπολιτική και γεωστρατηγική τους διάσταση τόνισε ότι οι τρεις χώρες αντιμετωπίζουν την πρόκληση να προωθήσουν περαιτέρω τη συνεργασία τους, οικοδομώντας τις σχέσεις τους πάνω σε σταθερές βάσεις αμοιβαίων συμφερόντων.

Απευθύνοντας χαιρετισμό στο ενεργειακό συνέδριο «First Annual Eastern Mediterranean Energy Leadership Summit» στην Αθήνα που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα, ο Αμράνι, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι η αυξανόμενη προβολή και η αναδυόμενη εταιρική σχέση Ισραήλ-Ελλάδας, συμπεριλαμβανομένης και της συνεργασίας με την Κύπρο είναι κρίσιμης σημασίας.

Υπογράμμισε ότι υπάρχει ένα παράθυρο ευκαιρίας για πρόοδο στην υλοποίση έργων υποδομής, λαμβάνοντας υπόψη και τις περιφερειακές εξελίξεις, και υποστήριξε ότι καθώς υπάρχει νέα κυβέρνηση στην Ελλάδα και στο Ισραήλ γίνονται διεργασίες για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας, δεν πρέπει να χαθεί χρόνος και οι τρεις χώρες θα πρέπει να προχωρήσουν στο στάδιο υλοποίησης.   
Ολοκληρώνοντας ο Ισραηλινός πρέσβης υπογράμμισε ότι η σταθερότητα και προβολή των ελληνο-ισραηλινών σχέσεων ξεπερνά τις όποιες εσωτερικές πολιτικές σκοπιμότητες ή τις ασκήσεις ισορροπίας με εξωτερικούς παράγοντες.
Nαυτεμπορική

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube