REAL TIME |

Weather Icon
Γενικά θέματα 23 Οκτωβρίου 2019

Μία από τα ίδια

Μία από τα ίδια
Δραστική μείωση της φορολογίας και ενίσχυση του κοινωνικού κράτους μπορεί να γίνει μόνο αν μειωθεί η σπατάλη του κράτους. Οι μειώσεις φόρων το 2020 θα είναι τελικά λιγότερες από την αρχική εκτίμηση. Επίσης, το επίδομα €2.000 για κάθε παιδί που γεννιέται πιθανότατα να δίνεται σε 2 δόσεις, μία κάθε χρόνο, αντί για εφάπαξ, ενώ δε θα το λαμβάνει ένα ποσοστό οικογενειών με μεγαλύτερα εισοδήματα. 
Όλα αυτά επειδή πολύ απλά δεν περικόπτονται οι δαπάνες, ώστε να δημιουργηθεί επαρκής δημοσιονομικός χώρος.
Για παράδειγμα, η μισθοδοσία του δημοσίου στο προσχέδιο προϋπολογισμού 2020 εμφανίζεται αυξημένη κατά €480 εκ σε σχέση με φέτος. Όταν μάλιστα επί ΣΥΡΙΖΑ είχε ήδη αυξηθεί κατά €2 δις, κυρίως λόγω των 104 χιλιάδων προσλήψεων που έγιναν την προηγούμενη τετραετία. 
Ένα 2ο παράδειγμα είναι οι περίπου 800 δημόσιοι οργανισμοί που χρειάζονται αναδιάρθρωση (συγχώνευση ή κατάργηση) και που δυστυχώς αρκετοί εξ αυτών είναι φαντάσματα και λειτουργούν μόνο και μόνο για ρουσφετολογικούς λόγους.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube