REAL TIME |

Weather Icon

Ο απόλυτος εξευτελισμός – Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας θέλει τουρκική την Κύπρο και τη Β. Ελλάδα μέχρι την Κατερίνη

Ο απόλυτος εξευτελισμός – Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας θέλει τουρκική την Κύπρο και τη Β. Ελλάδα μέχρι την Κατερίνη

Την Τουρκία, το Αζερμπαϊτζάν, την Ουγγαρία, το Ναχιτσεβάν, το Πακιστάν, το Ουζμπεκιστάν, το Καζακστάν και τη Μογγολία περιλαμβάνει ο προκλητικός χάρτης που δημοσιεύει ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος αναφέρεται σε τουρκικές «Ηνωμένες Πολιτείες». 

Στους τρεις χάρτες που δημοσιοποιεί, περιλαμβάνεται (στην Τουρκία) και ολόκληρη η Κύπρος, αλλά και το Αιγαίο, η Θράκη, η Ρόδος, η Θεσσαλονίκη, το Καστελόριζο, κάτι που παραπέμπει προφανώς στο δόγμα του νεο-οθωμανισμού.
Όπως διαλαλεί, το Αζερμπαϊτζάν και η Τουρκία ενώνουν τους Τούρκους, μπαίνοντας σε ενιαίο νόμισμα, συγκροτώντας τον «ισλαμικό στρατό» και δημιουργώντας ενότητα σε εμπορικούς και πολιτιστικούς τομείς. Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με την προκλητική φαντασίωση του Ακάρ, μέρος των τουρκικών Ηνωμένων Πολιτειών θα είναι και το Πακιστάν και η… Ουγγαρία.
Όλα αυτά, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η τουρκική εισβολή στη βόρεια Συρία, αλλά και η κατάφωρη αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας στην υφαλοκρηπίδα/ΑΟΖ.

Πηγή: Philenews

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube