Weather Icon

Γιατί δεν τρομάζει την Αγκυρα η απειλή κυρώσεων

Γιατί δεν τρομάζει την Αγκυρα η απειλή κυρώσεων
Η στρατιωτική εισβολή στη Συρία έχει εξοργίσει την ΕΕ και πολιτικούς στις ΗΠΑ, τονίζει το Stratfor. Ο ρόλος του Τραμπ και γιατί ο Ερντογάν θα είναι πρόθυμος να πληρώσει το τίμημα της διατάραξης των οικονομικών σχέσεων της Τουρκίας.


Το Κογκρέσο των ΗΠΑ και η Ευρωπαϊκή Ένωση εξετάζουν κυρώσεις για να τιμωρήσουν την Τουρκία για τη στρατιωτική επιχείρησή της στη βορειοανατολική Συρία.
Οι Αμερικανοί γερουσιαστές Lindsey Graham –Ρεπουμπλικάνος- και Chris Van Hollen –Δημοκρατικός- εισηγήθηκαν νομοσχέδιο που βάζει στο στόχαστρο υψηλόβαθμούς αξιωματούχους της κυβέρνησης του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του υπουργείου Άμυνας της Τουρκίας. Το νομοσχέδιό τους θα μπορούσε επίσης να ενεργοποιήσει κυρώσεις κατά της Τουρκίας που είχε ήδη ψηφίσει το Κογκρέσο στο πλαίσιο της Πράξης για την Αντιμετώπιση των Εχθρών της Αμερικής Μέσω Κυρώσεων (CAATSA).

Για τη συνέχεια Euro2Day

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube