Weather Icon
Γενικά θέματα 1 Οκτωβρίου 2019

Δημόσιο και κλειστές αγορές, οι μεγάλοι ασθενείς της οικονομίας


Δύο μεγάλες μεταρρυθμίσεις χρειάζεται αυτή την στιγμή η Ελλάδα, στο Δημόσιο, που λειτουργεί ανασταλτικά, από την δικαιοσύνη έως την εκπαίδευση και την υγεία, και στις αγορές προϊόντων και υπηρεσιών, όπου πληθώρα ρυθμίσεων προς όφελος συγκεκριμένων ομάδων, κρατούν πολλούς κλάδους κλειστούς στον ανταγωνισμό, δηλώνει στο Liberal ο Πάνος Τσακλόγλου, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση δεν πρέπει να αφήσει τα παραπάνω για αργότερα.
Στην πράξη, το μήνυμα που στέλνει ο καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, σε όσους υποστηρίζουν ότι είναι καλύτερα να αφήσουμε τις πιο δύσκολες αλλαγές για το μέλλον, όταν θα έχει βελτιωθεί το κλίμα διεθνώς, είναι ότι οι μεταρρυθμίσεις γίνονται στις δύσκολες περιόδους, “φάνηκε άλλωστε”, όπως λέει, καθώς “και μόνο με τις εξαγγελίες από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, τα πράγματα άρχισαν να πηγαίνουν προς το καλύτερο”.
Εξάλλου οι μεταρρυθμίσεις αποτελούν κλειδί και για την πολυπόθητη ένταξη της Ελλάδας στην επενδυτική βαθμίδα, και αμέσως μετά στην ποσοτική χαλάρωση. Ερωτηθείς για το μήνυμα που περιμένει ότι θα στείλει σήμερα ο Μ.Ντράγκι από το βήμα της Ακαδημίας Αθηνών, εκτιμά ότι θα είναι να συνεχίσουμε αταλάντευτα στον ίδιο δρόμο, προσθέτοντας ότι επειδή απέχουμε ακόμη τέσσερις βαθμίδες από την επενδυτική βαθμίδα, ο στόχος ένταξης στο QE θα επιτευχθεί στην καλύτερη περίπτωση σε περίπου ενάμιση με δύο χρόνια.

για τη συνέχεια liberal

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube