Weather Icon

Οι κόρες του Ήλιου: Οι σύγχρονες αμαζόνες που διεκδικούν μια ελεύθερη πατρίδα, το Κουρδιστάν

Οι εικόνες τους κάνουν τον γύρο του κόσμου από το 2014, όμως εκείνες είναι στα όλα χρόνια πριν

Μαρίνα Χατζηκώστα
Οι Γκούτι, οι Κούρτι, οι Μήδοι, οι Μάρδοι, οι Καρδούχοι, οι Γορδυηνοί, οι Ζίλα και οι Κάλντι. Όλοι πολεμιστές. Αυτοί είναι οι απόγονοι των Κούρδων. Κούρδοι, από τη νεο-περσική λέξη Κιουρτ, που σημαίνει ήρωας. Οι Κούρδισσες είναι οι κόρες των Αρίων, των Μήδων, των Περσών. Γιαζίντι ονομάζεται η θρησκευτική ομάδα των Κούρδων που λατρεύουν τον Ήλιο, που δεν εξισλαμίστηκαν ποτέ και διατήρησαν ζωντανή την αρχαία πίστη. Ζωροαστριστές ή μη, πιστεύουν στην αιώνια μάχη ανάμεσα στο φως και το σκοτάδι, τον Θεό και τον Διάολο, το καλό και το κακό.
Ο Ερντογάν, όπως ακριβώς και το ουαχαμπιστικό σκληροπυρηνικό Ισλάμ, στην ακραία μορφή του σουνιτισμού, θεωρεί πως πρέπει να αφανιστούν, καθότι «άπιστοι ειδωλολάτρες και σατανιστές». Στη βάση του ουαχαμπισμού, ο αφανισμός μπορεί να γίνει μόνο με συγκεκριμένους τρόπους. Τον υποχρεωτικό εξισλαμισμό, ως εφ’ όρου ζωής υποτελείς ως μη αυθεντικοί μουσουλμάνοι. Εφ’ όρου ζωής σκλάβοι. Ή τη σφαγή τους. Την ίδια εθνοκάθαρση που πριν από μερικά χρόνια διέταξε ο ηγέτης της ISIS, Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκνταντί, επιχειρεί ο ισλαμιστής ηγέτης της Τουρκίας εδώ και χρόνια. Την εθνοκάθαρση των Κούρδων. Τον αφανισμό των απίστων. Εκείνων που ο ίδιος αποκαλεί τρομοκράτες. Άλλωστε, αρκεί να θυμηθούμε ότι όταν ο Ταγίπ Ερντογάν είχε άριστες σχέσεις με τον Μπασάρ Αλ Άσαντ, του ζητούσε συνεχώς να διευθετήσει το Κουρδικό. «Είχα κάνει αρκετές εισηγήσεις στον Μπασάρ Αλ Άσαντ για να αναπτύξει τη δημοκρατία και τη δικαιοσύνη στη χώρα του. Του είχα πει ότι είναι σημαντικό να κάνει βήματα στο θέμα του κουρδικού πληθυσμού», εξομολογείται σήμερα ο Ταγίπ Ερτογάν, προσθέτοντας ότι ο Άσαντ δεν τον άκουγε και «ενώ ο συριακός λαός αντιστεκόταν στον Άσαντ, βρήκε την ευκαιρία να διεισδύσει στη χώρα ο μπελάς Νταές (ISIS) του Ιράκ. Μετά μπήκαν το ΡΚΚ, το PYD και το YPG».
Οι Κούρδισσες και ο «Παράδεισος με τις 72 παρθένες»
Από τις 40.000-50.000 που είναι οι στρατιωτικές δυνάμεις των Κούρδων στη Συρία, το 35% είναι γυναίκες, σύμφωνα με εκπρόσωπο του YPG . Η πιο μικρή Κούρδισσα μαχήτρια είναι 16 ετών, ενώ υπάρχουν και γυναίκες τρίτης ηλικίας. Η γυναικεία πτέρυγα του YPG λέγεται YPJ. Τα ποσοστά, δε, εισχώρησης των γυναικών στις ένοπλες δυνάμεις των Κούρδων είναι διπλάσια σε σχέση με των αντρών. Τα τελευταία χρόνια, για κάθε 10 άντρες που εντάσσονται στο YPG, στο YPJ εντάσσονται 20 γυναίκες.
«Ή θα πεθάνουμε ή θα νικήσουμε. Κανένας μαχητής δεν θα οπισθοχωρήσει». Αυτά δήλωναν στις σκληρές μάχες που έδιναν εξ ονόματος της Δύσης εναντίον των τρομοκρατών του ISIS στο Κομπανί, αυτά δηλώνουν και σήμερα. Ήταν ο φόβος και ο τρόμος των τζιχαντιστών. Γνωρίζοντας καλά τα χαντίθ του Ισλάμ, τα οποία θεωρούνται το δεύτερο θεμέλιο του Ισλάμ μετά το Κοράνι, βρήκαν το αδύνατο σημείο των ανδρών πολεμιστών.
Οι άντρες της τρομοκρατικής οργάνωσης πιστεύουν ότι, αν βρουν τον θάνατο από γυναικεία χέρια, τότε δεν θα πάνε στον Παράδεισο με τις 72 Παρθένες -το ουρί του Παραδείσου- και το αμέτρητο πιλάφι που τους τάζει το Κοράνι, σύμφωνα με ορισμένες ερμηνείες (χαντίθ).
Στην πραγματικότητα, παρόλο που υπάρχουν αρκετές πηγές, οι οποίες αναφέρουν ότι οι ενάρετοι άνδρες θα ανταμειφθούν με παρθένες, η αυθεντικότητα του αριθμού 72 είναι αμφισβητούμενη, γιατί μόνον ελάχιστες αναφορές υπάρχουν επί του προκειμένου, και αυτές έχουν να κάνουν με την παράδοση (χαντίθ) και όχι με το ίδιο το Κοράνι. Στο Κοράνι γίνεται αναφορά στο κεφάλαιο 56, στίχο 36, πως οι πιστοί μουσουλμάνοι θα ανταμειφθούν στον Παράδεισο με παρθένες. Το Κοράνι επίσης περιγράφει και τα φυσικά χαρακτηριστικά των παρθένων, οι οποίες με βάση την περιγραφή θα έχουν μεγάλα μάτια και μεγάλα στήθη.
Το προφίλ των σύγχρονων Αμαζόνων
Το πρόγραμμα των νεαρών γυναικών του στρατού είναι απαιτητικό και χρειάζεται απόλυτη πειθαρχία. Ξυπνούν στις έξι το πρωί, αφού έχουν κοιμηθεί μόλις έξι ώρες.
Εν καιρώ ειρήνης και στα πρώτα στάδια της εκπαίδευσης, η ημέρα τους αποτελείται από ένα πλήρες πρόγραμμα ασκήσεων αλλά και μαθημάτων σε τάξη. Πριν από την ένταξή τους στο YPJ, πολλά από τα κορίτσια αυτά δεν είχαν ποτέ συμμετάσχει σε σωματική δραστηριότητα ή σπορ. Οι περισσότερες από αυτές είναι άγαμες και έχουν επιλέξει να αφοσιωθούν στον αγώνα, υιοθετώντας πρακτικές πειθαρχίας, κατάρτισης, λιτότητας, φιλανθρωπίας και, το σημαντικότερο, “Havar”, το σύνθημά τους, το οποίο σημαίνει «φιλία» στην κουρδική γλώσσα. Τα μικρότερα κορίτσια, τα οποία έχουν μόλις μπει στην εφηβεία, στηρίζοντας τον αγώνα των Κούρδων, αναλαμβάνουν να μαγειρεύουν και να κάνουν δουλειές, μέχρι να τους επιτραπεί η ένταξη στον ένοπλο αγώνα.
Η γνωριμία της φυλής των Κούρδων με τους Τούρκους
Η πρώτη γνωριμία των δύο φυλών έγινε τον 12ον προς 13ον αιώνα. Τότε οι Τούρκοι νομάδες εμφανίστηκαν στις περιοχές όπου ζούσαν οι Κούρδοι και σταδιακά κυριάρχησαν στις σημαντικές περιοχές της Μέσης Ανατολής. «Τα περισσότερα κρατίδια των Κούρδων υποτάχθηκαν στους Τούρκους. Η άνοδος της οθωμανικής αυτοκρατορίας και της περσικής δυναστείας των Σαφαβιδών είχε ως αποτέλεσμα τη διάσπαση του Κουρδιστάν σε δύο ελεγχόμενες περιοχές. Από τον 16ον ώς τον 18ον αιώνα μεγάλα τμήματα της χώρας λεηλατήθηκαν συστηματικά και αναρίθμητοι Κούρδοι ξεριζώθηκαν, για να σταλούν στις μακρινές γωνιές είτε της οθωμανικής είτε της περσικής αυτοκρατορίας».
Σήμερα, αν και θεωρούνται και ζουν ως μειονότητα, η επίσημη καταγραφή του κουρδικού πληθυσμού στην Τουρκία και στην ευρύτερη περιοχή αναφέρει πως αριθμούν στα 30 εκατομμύρια ανθρώπους. Στην Τουρκία οι Κούρδοι είναι η μεγαλύτερη εθνική μειονότητα, αποτελούν περίπου το 20% του πληθυσμού, αλλά δεν αναγνωρίζονται ως μειονότητα, για ευνόητους λόγους, αντιστρόφως ανάλογους από εκείνους για τους οποίους η Τουρκία διεκδικεί τουρκικές μειονότητες στα Βαλκάνια και την Ελλάδα, όπως στο παρελθόν έκανε και στην Κύπρο, επιτυχώς.
Η συνθήκη των Σεβρών ζητεί ξεκάθαρα τη δημιουργία αυτόνομου Κουρδιστάν, μετά τη διάλυση της οθωμανικής αυτοκρατορίας, θέση που εγκαταλείφθηκε από τους Δυτικούς συμμάχους το 1923. Από τότε βιώνουν συνεχείς προδοσίες. Οι Κούρδοι είναι η μεγαλύτερη εθνική ομάδα στον κόσμο, χωρίς πατρίδα.
Πηγή: Σημερινή

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube