Weather Icon

Οι Θρακομακεδόνες δεν είναι μόνο το γνωστό προάστιο…

Οι Θρακομακεδόνες δεν είναι μόνο το γνωστό προάστιο…



Του Γιώργου Κράλογλου

Είμαστε αστείοι αν όχι καραγκιόζηδες να μιλάμε για βιομηχανία στην Ελλάδα, όταν ακόμη και η ακριτική Θράκη ψάχνει για δρόμους ή λιμάνια της προκοπής. 
Καινούργια είναι αυτά; Καθόλου. Και γι’ αυτό τα σημειώνω. Και θα συνεχίσω να τα σημειώνω, επειδή πολύ φοβάμαι ότι, για ακόμη μια φορά, η Θράκη και γενικά η Ανατολική Μακεδονία θα αγνοηθεί. Θα μείνει στα χέρια φτηνοκομματικής εκμετάλλευσης,όπως συμβαίνει από τα πρώτα χρόνια της κρίσης.
Αφορμή στο σημερινό σημείωμα ήταν χθεσινό δελτίο τύπου, για την επίσκεψη (των τελευταίων πεισματάρηδων) επιχειρηματιών της βιομηχανίας της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης στον υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Νίκο Παπαθανάση να ζητήσουν τι…, αν έχουμε τον Θεό μας…
Να δεήσει το κράτος να φτιάξει επιτέλους κάθετους άξονες προς τις Βαλκανικές αγορές για να σπρώχνουμε τα ελληνικά προϊόντα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στην οποία είμαστε μέλος από το 1980, αλλά οι Βούλγαροι και οι Ρουμάνοι είναι περισσότερο γνωστοί βιομηχανικά, την τελευταία 10ετία. 

Για τη συνέχεια Capital

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube