Weather Icon

Η διασπορά των προσφύγων σε όλη την Ελλάδα και το παράδειγμα του πολεμικού αεροδρομίου της Νέας Αγχιάλου

Η διασπορά των προσφύγων σε όλη την Ελλάδα και το παράδειγμα του πολεμικού αεροδρομίου της Νέας Αγχιάλου
Μέσα στο 2018 υπογράφηκε το νέο προεδρικό διάταγμα, Π. Δ. 59, το οποίο επικυρώνει το νέο Γενικό Πολεδομικο Σχέδιο, ένα νέο νόμο που καθορίζει εκ νέου την χρήση γης αλλά και επιβάλει την δημιουργία μικρών Hot spots σε όλη την επικράτεια, ακόμα και σε οικισμούς των 200 κατοίκων.
Πριν από μια εβδομάδα το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ανακοίνωσε ότι ήρθε σε συνεννόηση με τους περιφέρεια έχεις σε όλη την Ελλάδα με στόχο την αποσυμφόρηση των νησιών του ανατολικού Αιγαίου από πρόσφυγες .
Την επόμενη Τρίτη 1 Οκτωβρίου ο νέος νόμος χρήσης γης και επιβολής Hot spot σε όλη την Ελλάδα, σε όλες τις περιφέρειες, τίθεται σε εφαρμογή.
Κανένας δεν έχει πάρει χαμπάρι τίποτα .
Η διασπορά των προσφύγων δεν θα γίνει μόνο σε μεγάλες πόλεις; το άλλα και σε οικισμούς των 100,200 ατόμων. Έτσι οι πρόσφυγες θα καταστούν πλειοψηφία κατά τόπους.
Περα από αυτα, διακυβεύεται και η εθνική ασφάλεια με την διασπορά των προσφύγων σε όλη την επικράτεια. Μπορεί η συντριπτική πλειοψηφία να είναι γυναικόπαιδα και οικογενειες υπάρχουν ωστόσο ανάμεσα τους και εκπαιδευμένο τζιχαντιστες οι οποίοι είτε βρίσκονται εν υπνώσει είτε έχουν διαφύγει από την Συρία.
Υπάρχουν δεκάδες περιπτώσεις που οι αρχές ευρωπαϊκών κρατών έχουν ανακάλυψε τζιχαντιστες οι οποίοι μάλιστα έχουν διαπράξει εγκλήματα πέρα από την απλή συμμετοχή στις εχθρόπραξιες και οι οποίοι προσποιουνραν τους οικογένειαρχες που ζητούσαν άσυλο. 
Ας εξετάσουμε το παράδειγμα του νόμου Μαγνησίας και συγκεκριμένα τον κίνδυνο που διατρέχει το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου όπου εδρεύουν τα F 16 της 111 Π. Μ.
Είναι απαραίτητο να συμβουλευστε τον χάρτη. 

Σύμφωνα με το νέο νόμο η ίδια ηπόλη της Νέας Αγχίαλου θα δεχτεί 300 πρόσφυγες

Η Νέα Αγχιαλος έχει πληθυσμό 6000 κατοίκων οπότε οι 300 πρόσφυγες θα αποτελέσουν το 5% του πληθυσμού, σαν λέμε ότι στην Θεσσαλονίκη του ενός; εκατομμυρίου θα εγκατασταθουν50 000 πρόσφυγες.
Η Νέα Αγχιαλος αποτελεί την μοναδική πρόσβαση για το προσωπικό του αεροδρομίου που διαμένει στον Βόλο. Η εθνική οδός Βόλου Αθήνας περνάει μέσα από την Νέα Αγχίαλο και δεν υπάρχει άλλη παράκαμψη. Πρόσφατα ορισμένοι πρόσφυγες έκλεισαν δρόμους στον νομό Έβρου που οδηγούν σε μονάδες του στρατού και συγκεκριμένα στην Καβυλη Ορεστιάδας  
Τι θα γίνει άραγε εάν το ίδιο συμβεί σε περίπτωση που το προσωπικό του αεροδρομίου κληθεί να επανδρώσει την μονάδα λόγω θερμού επεισοδίου; 
Ωστόσο οι κίνδυνοι δεν σταματάνε εδώ.
Ο νόμος προβλέπει ότι 100 πρόσφυγες θα έγκατασταθουν στις Μικροθηβες χωριό 5 χλμ δυτικά της Αγχιάλου. Οι Μικροθηβες έχουν πληθυσμό 504 κατοίκους οπότε οι 100 πρόσφυγες αντιστοιχούν στο 20% του πληθυσμού ποσοστό πολύ υψηλότερο από αυτό που υποδέχονται οι μεγάλες πόλεις.
Το ίδιο ισχύει και για το γειτονικό Αϊδίνιο  
Στις Μικροθηβες βρίσκονται εγκαταστάσεις διοικητικής μέριμνας του αεροδρομίου. Επίσης από τι; Μικροθηβες περνά η εθνική οδός που αποτελεί την δυτική πρόσβαση στο αεροδρόμιο. Η ανατολική περνά από την Αγχίαλο και η νότια από τον Αλμυρό .
Μεταξύ Νέας Αγχιάλου και Βόλου υπάρχει ο παραθαλάσσιος οικισμός της Κριθαριας με λιγότερους από 100 κατοίκους. Εκεί ο νέος νόμος προβλέπει την εγκατάσταση άλλων 100 . 
Μεταξύ Κριθαριας και Χρυσής Ακτής Παναγίας βρίσκεται ο οικισμός της Βαλανιδιάς ο οποίος πρέπει να δεχθεί άλλους 100 πρόσφυγες  Τόσο η Κριθαρια όσο και η Βαλανιδια βρίσκονται δίπλα σε εγκαταστάσεις διοικητικής μέριμνας της πολεμικής αεροπορίας, που αφορούν καύσιμα. 
Όσα αναφέρω δεν αποτελούν μυστικά εφόσον είναι γνωστοποιημενα εδώ και χρόνια με ταμπέλες και απαγορευτικά σημανσεις 
Βλέπουμε ότι το αεροδρόμιο της Αγχιάλου αλλά και το βάθος των εγκαταστάσεων διοικητικής μέριμνας της 111 Πτέρυγας Μάχης αλλά και τα δρομολόγια πρόσβασης σε αυτό να συμπίπτουν με τις νέες τοποθεσίες εγκατάστασης προσφύγων.
Ανάλογες…. συμπτώσεις έχουν λάβει χώρα σε όλη την Ελλάδα κοντά και γύρω από στρατιωτικές εγκαταστάσεις μεγάλης σημασίας.

Νέες χρήσεις γης στη Νέα Αγχίαλο

Τοπικά: 2019-09-28 – 11:25:18Πράσινα σημεία, γωνίες ανακύκλωσης και χώρους φιλοξενίας προσφύγων προβλέπει η εναρμόνιση του Γ.Π.Σ. Ν. Αγχιάλου με το Π.Δ. 2018

Εγκαταστάσεις προσωρινής υποδοχής και φιλοξενίας μεταναστών, προσφύγων και ευάλωτων ομάδων έως 1.000 ατόμων σε έξι συνολικά οικισμούς είναι μία από τις νέες χρήσεις γης βάσει του Π.Δ.59/2018, που επιτρέπονται στον πρώην Δήμο Ν. Αγχιάλου, σύμφωνα με το αναθεωρημένο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο για την περιοχή, που έρχεται προς έγκριση στην συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής την ερχόμενη Τρίτη στη 1 το μεσημέρι.
Στη συνεδρίαση η επιτροπή καλείται να εγκρίνει την υποχρεωτική εναρμόνιση των χρήσεων του Γ.Π.Σ. που έγιναν με βάση τον Νόμο του 2014 με τις νέες χρήσεις γης που προβλέπονται στο Προεδρικό Διάταγμα 59/2019 και που δεν υπήρχαν στον προηγούμενο Νόμο.
Σύμφωνα με τη φιλοσοφία της εναρμόνισης των χρήσεων γης και προκειμένου να διατηρείται η ουσία του αρχικού σχεδιασμού από τις νέες χρήσεις επιτρέπονται εκείνες που έχουν περιβαλλοντική διάσταση και εξαιρούνται άλλες. Για παράδειγμα, από τις νέες χρήσεις που επιτρέπονται και συμπεριλαμβάνονται στο Γ.Π.Σ. Ν. Αγχιάλου είναι οι γωνίες ανακύκλωσης και τα πράσινα σημεία στους οικισμούς, η αστική γεωργία – λαχανόκηποι, ενώ οι χώροι διεξαγωγής τεχνικών, ψυχαγωγικών και τυχερών παιχνιδιών εκτοπίζονται από τις περιοχές οικιστικής ανάπτυξης και περιορίζονται στις περιοχές όπου προβλέπονται χρήσεις γης για τουρισμό και αναψυχή.
Μεταξύ των νέων χρήσεων που σύμφωνα με τη μελέτη του Γ.Π.Σ. επιτρέπονται στη Ν. Αγχίαλο είναι και η δημιουργία εγκαταστάσεων προσωρινής υποδοχής και φιλοξενίας μεταναστών, προσφύγων και ευάλωτων ομάδων. Η χρήση αυτή προβλέπεται στην κατηγορία «Γενική Κατοικία» (άρθρο 3).
Βάσει της μελέτης επιτρέπονται τέτοιες εγκαταστάσεις σε έξι συνολικά οικισμούς της Ν. Αγχιάλου, στη Ν. Αγχίαλο χωρητικότητας έως 300 ατόμων, στον Αγιο Γεώργιο Κυνηγών – Μεγάλη Βελανιδιά έως 300 ατόμων, στην Κριθαριά έως 100 ατόμων, στη Δημητριάδα έως 100 ατόμων, στο Αϊδίνι έως 100 ατόμων και στις Μικροθήβες έως 100 ατόμων.
Ομόφωνα θετικά επί της υποχρεωτικής αναθεώρησης – αντιστοίχισης των χρήσεων γης γνωμοδοτεί μα απόφασή της η τοπική κοινότητα Αίδινίου, όχι όμως και η τοπική κοινότητα Ν. Αγχιάλου, που εγκρίνει την εισήγηση «εκτός από τις εγκαταστάσεις προσωρινής υποδοχής φιλοξενίας μεταναστών προσφύγων και ευάλωτων ομάδων μέχρι 300 ατόμων που αντιστοιχίζεται με τη γενική κατοικία (άρθρο 3) σε επτά (7) της εισήγησης του ΤμήματοςΠολεοδομικού  Σχεδιασμούhttps://www.taxydromos.gr/m/m_article.php?id=345584

hellenicsunrise2.blogspot

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube