Weather Icon
Γενικά θέματα 7 Οκτωβρίου 2019

Το ταξίδι από τον Μάο στους χιλιάδες Κινέζους εκατομμυριούχους

Το ταξίδι από τον Μάο στους χιλιάδες Κινέζους εκατομμυριούχους

Πως από τον μεγαλύτερο και πιο εγκληματικό λιμό της δεκαετίας του 1950, η Κίνα έφθασε σήμερα να έχει περί τα 30 εκατομμύρια πολίτες με εισοδήματα άνω του ενός εκατομμυρίου δολαρίων το χρόνο.


Όταν ο Μάο εξέπνευσε, του Σεπτέμβριο του 1976, ήταν στην πραγματικότητα νεκρός -εννοείται πολιτικά – από καιρό. Αυτό φανερώνουν οι περιορισμένες αυθόρμητες λαϊκές αντιδράσεις στην αναγγελία του θανάτου του, καθώς και η ανικανότητα του να διασφαλίσει τη διαδοχή του: οι Τέσσερις, με τους οποίους ήταν ιδεολογικά συγγενής, ρίχτηκαν στη φυλακή σε διάστημα μικρότερο του ενός μηνός μετά το θάνατο του.
Πολύ σύντομα επίσης ο διάδοχός τους, ο Χούα Γκουοφένγκ, που έπρεπε να εγγυηθεί τη συνέχεια, αναγκάστηκε να παραχωρήσει τις πιο ουσιαστικές εξουσίες του από τον Δεκέμβριο του 1978 προς όφελος του Ντενγκ Χσιαοπίνγκ, τον οποίο απεχθάνονταν οι μαοϊκοί.

Για τη συνέχεια Euro2Day

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube