Weather Icon
Ελλάδα , ΠΦΑ 5 Οκτωβρίου 2019

Ψήφος αποδήμων: θέμα αρχής, όχι συναλλαγής

Ψήφος αποδήμων: θέμα αρχής, όχι συναλλαγής

Ο πρωθυπουργός θα επιδιώξει να συναντήσει τους πολιτικούς αρχηγούς προκειμένου να συνεννοηθεί, μεταξύ άλλων, για το ζήτημα της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού. Στον Tύπο εμφανίζεται ως επιχείρηση «συναίνεσης», επειδή η ρύθμιση του ζητήματος απαιτεί πλειοψηφία των 2/3 της Βουλής.
Γιατί πρέπει να συμφωνήσουν 200 βουλευτές προκειμένου να μπορούν να ψηφίσουν με επιστολική ψήφο ή άλλον πρόσφορο τρόπο όσοι βρίσκονται έξω από την Ελλάδα; Διότι αυτό ακριβώς επιβάλλει το Σύνταγμα στο άρθρο 51.4.
Το παράδοξο και απογοητευτικό συνάμα είναι ότι η κυβέρνηση αντί να εξηγήσει απευθείας στον ελληνικό λαό τι ακριβώς επιδιώκει με την ψήφο των αποδήμων Ελλήνων, επέλεξε τις κατ’ ιδίαν διαπραγματεύσεις και συναλλαγές με τους πολιτικούς αρχηγούς. Διότι προφανώς εμπλέκει ένα θέμα αρχής, λειτουργίας της δημοκρατίας, δικαιώματος των Ελλήνων πολιτών, με άλλα ζητήματα όπως είναι η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας ή η αναθεώρηση του Συντάγματος.

Για τη συνέχεια Kathimerini

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube