Weather Icon
Ελλάδα , ΠΦΑ 30 Οκτωβρίου 2019

Όλα άρχισαν από την αποθέωση του μαθητή που μούντζωσε επισήμους

28 Οκτωβρίου 2011. Ένας μαθητής από τη Λάρισα μουντζώνει τους επισήμους στη μαθητική παρέλαση. Η φωτογραφία κάνει τον γύρο των τηλεοπτικών δελτίων και των σάιτ. Ο δήμαρχος Λάρισας Κ. Τζανακούλης δηλώνει ότι «δεν πρέπει να υποστεί κυρώσεις ο μαθητής για να μη στιγματιστεί για την υπόλοιπη ζωή του», οι μαθητές απειλούν με καταλήψεις σε περίπτωση τιμωρίας του, ενώ ένα κίνημα υπέρ του νεαρού, κατακλύζει τα social media. Δημοσιολόγοι και αναλυτές τον αποθεώνουν. Κάποιοι λίγοι κάτι ψελλίζουν κάτι περί αγωγής, τρόπων και ευγένειας, αλλά παραδίδονται αμέσως στη χλεύη του όχλου που θέλει «κρεμάλες στους πολιτικούς».
Στα χρόνια των μνημονίων ακολούθησαν πολλά. Χτισίματα καθηγητικών γραφείων, αδειάσματα κάδων σκουπιδιών σε πρυτανικά γραφεία, βίαιες διακοπές συνεδριάσεων οργάνων της διοίκησης, ξυλοδαρμοί και ομηρίες πανεπιστημιακών. Η επωδός πάντα ίδια. «Αντιδρούμε έτσι, γιατί μας κλέβουν το μέλλον μας». Η πλατεία των Αγανακτισμένων μορφοποίησε τον κυρίαρχο λόγο της νέας γενιάς. 

για τη συνέχεια AthensVoice

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube