Weather Icon
Γενικά θέματα 24 Οκτωβρίου 2019

Με ρυθμούς χελώνας προχωράει στην Ελλάδα η ηλεκτρονική διακυβέρνηση

Με ρυθμούς χελώνας προχωράει στην Ελλάδα η ηλεκτρονική διακυβέρνηση
Aκόμη και η Τουρκία έχει καλύτερες επιδόσεις στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση απ’ ό,τι η χώρα μας. Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η Ελλάδα όχι μόνον έχει επιδόσεις στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση χαμηλότερες του μέσου όρου στην Ε.Ε. των «28», αλλά πλέον υπολείπεται χωρών που στο παρελθόν υστερούσαν έναντι της χώρας μας. Μεταξύ αυτών η Τουρκία και η Ουγγαρία.
Η Τουρκία σύμφωνα με την έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, «Αξιολόγηση της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης: Ενδυναμώνοντας τους Ευρωπαίους μέσω των έμπιστων ψηφιακά δημόσιων υπηρεσιών (eGov Benchmarking 2019)», διαθέτει επίπεδο χρήσης δημόσιων ψηφιακών υπηρεσιών στο 61,5%, όταν η Ελλάδα φτάνει το 54,5%. Και οι δύο χώρες φυσικά βρίσκονται κάτω του μέσου όρου, ο οποίος για τις 28 χώρες της Ε.Ε. είναι στο 73,2%, ενώ αν συμπεριληφθούν και οι υποψήφιες χώρες για ένταξη (Αλβανία, Τουρκία, Σερβία κ.λπ.) ο μέσος όρος υποχωρεί στο 69,3%.

Για τη συνέχεια Kathimerini

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube