Weather Icon
Γενικά θέματα 1 Οκτωβρίου 2019

Θα ανεχτείτε κι άλλο την τρομοκρατία των συνδικαλιστών;

Θα ανεχτείτε κι άλλο την τρομοκρατία των συνδικαλιστών;



Ποια είναι τα αιτήματα στη σημερινή απεργία; Πώς πάρθηκαν οι αποφάσεις των συνδικάτων; Πόσα μέλη ψήφισαν και πόσοι εργαζόμενοι συμμετέχουν στην πραγματικότητα; Και για ποιο λόγο, δικαιούνται οι «διαμαρτυρόμενοι» να κλείνουν και πάλι το κέντρο;
H κυβέρνηση οφείλει  να μας δώσει κάποιες απαντήσεις σχετικά με όσα συμβαίνουν με το συνδικαλιστικό κίνημα στην Ελλάδα και τον ρόλο που παίζουν οι συνδικαλιστές. Και ασφαλώς, να μας διαφωτίσει πότε θα εφαρμοστεί ο συνδικαλιστικός νόμος που προβλέπει το 50% +1 για να ληφθεί απόφαση για απεργία!
Εκείνο όμως που συμβαίνει στην πραγματικότητα, είναι ότι κλείνουμε για άλλη μία φορά τα μάτια σε μία κυνική πραγματικότητα.  Γενικότερα, ο ελληνικός συνδικαλισμός δεν στήθηκε ποτέ σε λογική βάση. Δεν ήταν ούτε  ρεφορμιστικός ούτε και αντιρεφορμιστικός. Δεν ήταν καν επαναστατικός. Ήταν απλά τα «λευκά κολάρα» των ομάδων συμφερόντων του Δημοσίου και ιδιαίτερα των ΔΕΚΟ. Έτσι το σημείο αναφοράς και διεκδικήσεων δεν ήταν η βιομηχανία – στο κάτω κάτω δεν υπήρχε- αλλά το κομματικό σύστημα που λειτουργούσε πάνω σε μία αμφίδρομη πελατειακή βάση.

Για τη συνέχεια LIberal

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube