Weather Icon
Γενικά θέματα 8 Οκτωβρίου 2019

Πρόσφυγες: Χριστιανοί Ορθόδοξοι από την Αιθιοπία ή Σουνίτες από το Πακιστάν;

15 Σεπτεμβρίου 2019. Διαδήλωση Χριστιανών στην Αιθιοπία εναντίον των διώξεων που υφίστανται



Γράφει ο Ανδρέας Σταλίδης.
Δημοσιεύθηκε στην Εστία, 8 Οκτωβρίου 2019. (με τον συντομότερο τίτλο «Προτιμότεροι οι Χριστιανοί πρόσφυγες»).

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε από το βήμα της Βουλής «υπερήφανος όταν βλέπει (την ελληνική κοινωνία να) μετατρέπεται σε πολυπολιτισμική σιγά σιγά». Στην προηγούμενη φράση του μετακύλησε την πρωτοβουλία των κινήσεων από το κράτος στους μετανάστες. Δεν είπε ούτε «πόσους χρειαζόμαστε», ούτε καν «πόσους αντέχουμε». Μίλησε για «όσους επιλέξουν να κάνουν τη χώρα μας δεύτερη πατρίδα τους». Ανεξάρτητα από αριθμό και κριτήρια.
Ένα τέτοιο άλμα επιτρέπεται ίσως σε μαθητικές εκθέσεις ιδεών, οι οποίες περιγράφουν έναν ιδεατό κόσμο αγγελικά πλασμένο. Είναι όμως κάπως περίεργο για εν ενεργεία πρωθυπουργό. Χρησιμοποίησα τον όρο «μετανάστες» και όχι «πρόσφυγες», διότι ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης από τηλεόρασης μας διαβεβαιώνει ότι «μόνο το 7% των παρανόμως εισερχομένων στην Ελλάδα προέρχονται από τη Συρία, οι άλλοι είναι λαθρομετανάστες». Εγώ είμαι ηπιότερος στην ορολογία μου.

Για τη συνέχεια Antibaro

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube