Weather Icon

Προσφυγικό: Ευθύνες στην Ελλάδα καταλογίζει η Τουρκία

300.000 χιλιάδες νέους πρόσφυγες δέχθηκε η Τουρκία μόνο τους τελευταίους 8 μήνες σύμφωνα με τον Μουσταφά Γενέρογλου, βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος της Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης. Όπως ανέφερε σε συνέντευξη στο Γερμανικό Ραδιόφωνο DLF οι περισσότεροι ήταν κάτοικοι Ιράν και καταφεύγουν στη χώρα του για να αποφύγουν τις δυσκολίες από τις κυρώσεις των Αμερικανών σε βάρος της Τεχεράνης.
Τουρκικές διαπιστώσεις
Αυτήν την εικόνα δίνει ο Τούρκος βουλευτής για να υπογραμμίσει τις τεράστιες προκλήσεις που συνεχίζει να αντιμετωπίζει η χώρα του στο προσφυγικό, αλλά και να διαλύσει υποψίες και κατηγορίες ότι ο πρόεδρος Ερντογάν απειλεί εν ανάγκη ακόμη και με καταγγελία της συμφωνίας για το προσφυγικό. Και στρέφει τα πυρά στην Ελλάδα. “Εάν θέλετε να μιλήσουμε για συγκεκριμένους αριθμούς, τότε πρέπει να πούμε ότι η Ελλάδα μόνο 2000 Σύρους επαναπροώθησε στην Τουρκία, ότι η διαδικασία ασύλου διαρκεί μέχρι και 3 χρόνια. Ότι οι δυνατότητες των ελληνικών υπηρεσιών τους πρώτους τρεις μήνες από την υπογραφή της συμφωνίας δεν ήταν αυτές που να της επιτρέψουν να μεταχειριστεί τους αιτούντες άσυλο με ανθρώπινο τρόπο, ότι οι ελληνικές υπηρεσίες συνόρων δεν είναι σε θέση να σταματήσουν τους διακινητές. Όλα αυτά είναι συγκεκριμένες διαπιστώσεις, που συνεχώς συζητούνταν τα τελευταία τρία χρόνια, αλλά δυστυχώς δεν οδήγησαν σε λύσεις”.

Για τη συνέχεια Capital

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube