Weather Icon
Γενικά θέματα 5 Οκτωβρίου 2019

Προς αποσταθεροποίηση το Ιράκ: Έκκληση για παραίτηση της κυβέρνησης ώστε να αποφευχθεί αιματοχυσία

REUTERS/ALAA AL-MARJANI
Ο ισχυρός και δημοφιλής σιίτης κληρικός, Μοκτάντα Σαντρ, ζήτησε την παραίτηση της κυβέρνησης του Άντελ Άμπντελ Μάχντι και τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών, καθώς συνεχίζονται για τέταρτη ημέρα οι διαδηλώσεις διαμαρτυρίας στις οποίες έχουν χάσει τη ζωή τους 44 άνθρωποι.

«Για να μην χυθεί κι άλλο ιρακινό αίμα, η κυβέρνηση πρέπει να παραιτηθεί και να διεξαχθούν πρόωρες εκλογές υπό την αιγίδα του ΟΗΕ», ανέφερε σε επιστολή του ο Σαντρ, ο πρώην αρχηγός μιας παραστρατιωτικής οργάνωσης, το πολιτικό κόμμα του οποίου μετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό.

Ο Μοκτάντα Σαντρ ήταν ο πρώτος ηγέτης κόμματος που εξέφρασε τη στήριξή του στο κίνημα διαμαρτυρίας των Ιρακινών. Το βράδυ της Τετάρτης κάλεσε τους πολυάριθμους υποστηρικτές του –που είχαν παραλύσει τη χώρα το 2016 με τις διαδηλώσεις τους κατά της διαφθοράς– να οργανώσουν «ειρηνικές καθιστικές διαμαρτυρίες» στη χώρα.
Πηγές: ΑΜΠΕ, AFP, Reuters

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube