REAL TIME |

Ευρωπαϊκή Ένωση , Τουρκία 11 Οκτωβρίου 2019

Έχουν «δίκιο» οι Τούρκοι!

Έχουν «δίκιο» οι Τούρκοι!
investinTurkey

«Βρίσκουν και τα κάνουν» οι γείτονες. Όσο η Ευρώπη επιλέγει να παρατηρεί στωικά όσα διαδραματίζονται στην Ανατολική Μεσόγειο τόσο θα ενθαρρύνεται η τουρκική προκλητικότητα.


Η Τουρκία υποστήριξε χθες ότι το κοινό ανακοινωθέν Ελλάδος – Κύπρου – Αιγύπτου με το οποίο καταδικαζόταν η τουρκική προκλητικότητα στην Ανατολική Μεσόγειο δεν έχει «κανένα νόημα και αξία».
Προφανώς έχει δίκιο. Ενόσω η χώρα αυτή αφήνεται να παραβιάζει τη διεθνή νομιμότητα, δίχως επιπτώσεις, έχει κάθε δικαίωμα να θεωρεί ως άνευ νοήματος και αξίας την κοινή θέση τριών γειτονικών της κρατών σχετικά με την ίδια.
Για την ακρίβεια, με την ίδια «λογική» έχει κάθε δίκιο να θεωρεί τη μία εξ αυτών των χωρών, την Κύπρο, ως … ανύπαρκτη και να της θέτει ως συνομιλητή της την τουρκοκυπριακή ηγεσία.
Ούτως ή άλλως, η Τουρκία δεν αναγνωρίζει την Δημοκρατία της Κύπρου ως κυρίαρχο κράτος και βάσει αυτού του σκεπτικού θεωρεί ότι δεν παραβιάζει τα κυριαρχικά της δικαιώματα όταν πραγματοποιεί γεωτρήσεις στην ΑΟΖ της.
Όλα αυτά όμως είναι δυνατά επειδή η Τουρκία, εδώ και χρόνια, «βρίσκει και τα κάνει».
Όταν η Ευρωπαϊκή Ένωση δέχεται να εξετάσει την πιθανή ένταξη στους κόλπους της ενός κράτους όπως η Τουρκία, μολονότι αυτό δεν αναγνωρίζει την κυριαρχία ενός κράτους που είναι ήδη μέλος της ΕΕ, της Κύπρου, τότε ενθαρρύνει τη συνέχιση αυτής της πρακτικής.

Για τη συνέχεια Euro2Day

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube