Weather Icon

Υπ. Άμυνας Ρωσίας: «Ληστεία» αυτό που κάνουν οι ΗΠΑ με τις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της Συρίας

Οι ΗΠΑ φέρονται έτοιμες να αναπτύξουν δυνάμεις στη Συρία, με στόχο την προστασία των πετρελαϊκών εγκαταστάσεων από το Ισλαμικό Κράτος.
Τα σχέδια των ΗΠΑ να αναπτύξουν δυνάμεις στη Συρία για την προστασία των πετρελαϊκών εγκαταστάσεων σχολίασε ο εκπρόσωπος το ρωσικού υπουργείου Άμυνας, Ιγκόρ Κονασένκοφ.
Μάλιστα, ο ίδιος χαρακτήρισε ληστεία «αυτό που κάνει τώρα η Ουάσινγκτον – καταλαμβάνοντας και κρατώντας υπό τον έλεγχό της με τη χρήση όπλων, πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στη Συρία».

Όπως είπε ο ίδιος, ο στόχος που φέρονται να δηλώνουν οι ΗΠΑ – η προστασία δηλαδή των συριακών πετρελαϊκών εγκαταστάσεων από τους τρομοκράτες – δεν θα μπορούσε να απέχει πιο πολύ από την πραγματικότητα, τονίζοντας ότι δεν μπορεί να δικαιολογηθεί ούτε από το διεθνές δίκαιο, αλλά ούτε και από την αμερικανική νομοθεσία. 
Τα αποθέματα πετρελαίου, τόνισε, δεν ανήκουν ούτε στους τρομοκράτες, ούτε στους «Αμερικανούς προστάτες από τους τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους».
Σημειώνεται ότι χθες, ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Μαρκ Έσπερ έκανε γνωστά τα σχέδια των ΗΠΑ να λάβουν μέτρα στο κοντινό μέλλον, προκειμένου να ενισχύσουν τη θέση τους στην πόλη Ντέϊρ Εζ Ζορ της Συρίας και να αποτρέψουν την πρόσβαση των τρομοκρατών σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις. 

«Λαθρεμπόριο του πετρελαίου από τη Συρία υπό την προστασία των ΗΠΑ»

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας συνέχισε, σημειώνοντας ότι οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν τις στρατιωτικές και ιδιωτικές επιχειρήσεις ασφαλείας, προκειμένου να προστατεύουν φορτηγά που εμπλέκονται στο λαθρεμπόριο πετρελαίου στη Συρία. 

«Υπό την προστασία του αμερικανικού στρατιωτικού προσωπικού και των εργαζομένων ιδιωτικών εταιρειών ασφαλείας, φορτηγά που μεταφέρουν καύσιμα από τις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της ανατολικής Συρίας διακινούνται λαθραία σε άλλα κράτη», είπε ο ίδιος. 

Παράλληλα, ανέφερε ότι οι ΗΠΑ παρήγαγαν πετρέλαιο στη Συρία χρησιμοποιώντας εξοπλισμό που παρακάμπτει τις κυρώσεις που έχουν επιβάλλει οι ίδιες. 
«Το πετρέλαιο παράγεται χρησιμοποιώντας εξοπλισμό που παρακάμπτει όλες τις κυρώσεις των ΗΠΑ», επεσήμανε συγκεκριμένα. 

Δορυφορικές εικόνες έδωσε στη δημοσιότητα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας

Δορυφορικές εικόνες που αποδεικνύουν ότι το πετρέλαιο από τη Συρία απεστάλη στο εξωτερικό υπό την προστασία Αμερικανών στρατιωτών, πριν και μετά από την ήττα του Ισλαμικού Κράτους, έδωσε στη δημοσιότητα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Στη σημοσιότητα από το υπ. Άμυνας της Ρωσίας δορυφορικές εικόνες που «δείχνουν» λαθρεμπόριο συριακού πετρελαίου υπό τη φύλαξη των ΗΠΑ
© ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ : MINISTRY OF DEFENCE OF THE RUSSIAN FEDERATION
Στη σημοσιότητα από το υπ. Άμυνας της Ρωσίας δορυφορικές εικόνες που «δείχνουν» λαθρεμπόριο συριακού πετρελαίου υπό τη φύλαξη των ΗΠΑ.
Οι εικόνες αυτές, σύμφωνα με το υπουργεί, δείχνουν ότι το πετρέλαιο «εξαγόταν μαζικά για επεξεργασία εκτός της Συρίας υπό την προστασία των αμερικανικών στρατευμάτων πριν και μετά την ήττα των τρομοκρατών του Ισλαμικού Κράτους».

Οχήματα μεταφοράς πετρελαίου συγκεντρώνονται κοντά σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στην πόλη Ντέϊρ Εζ Ζορ της Συρίας.
© ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ : MINISTRY OF DEFENCE OF THE RUSSIAN FEDERATION
Οχήματα μεταφοράς πετρελαίου συγκεντρώνονται κοντά σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στην πόλη Ντέϊρ Εζ Ζορ της Συρίας.
Πηγή: Σπούτνικ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube