REAL TIME |

Weather Icon
Δημόσια Διοίκηση , Ελλάδα , ΠΦΑ 7 Οκτωβρίου 2019

Τα κατάλοιπα της ισοπεδωτικής κυβερνητικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ και της ιδεοληψίας του ΚΚΕ στην Παιδεία δεν θα εξαλειφθούν σύντομα.

Τα κατάλοιπα της ισοπεδωτικής κυβερνητικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ και της ιδεοληψίας του ΚΚΕ στην Παιδεία δεν θα εξαλειφθούν σύντομα.
Πληροφορηθήκαμε ότι η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων αρνήθηκε την ίδρυση ξενόγλωσσων τμημάτων, αλλά και Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων Σπουδών με δίδακτρα. Και αυτό διότι “τα κίνητρα κερδοφορίας αντιφάσκουν με το άρθρο 16 του Συντάγματος”.
Το Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών & Πολιτικών Επιστημών αντιτίθεται στους μηχανισμούς αξιολόγησης, αφού ο ανταγωνισμός . . . . εμπορευματοποιεί τα πανεπιστήμια. Θεωρεί ότι “σκοπός των Πανεπιστημίων είναι η παραγωγή και μετάδοση επιστημονικής γνώσης προς όφελος της κοινωνίας και του λαού, και όχι η εξυπηρέτηση των συγκυριακών διακυμάνσεων της αγοράς ή, ακόμη χειρότερα, των επιχειρηματικών συμφερόντων”.

Ζούμε στην Κούβα του 1970 ή στην Βόρειο Κορέα; Ακόμη και η Λαοκρατική Δημοκρατία της Κίνας έχει στρέψει τα πανεπιστήμιά της στην κατεύθυνση της εντατικής επιστημονικής έρευνας και καινοτομίας με άμεση σύνδεσή τους με τις εταιρείες αξιοποίησης της τεχνολογίας. Πώς νομίζετε ότι προχωρά η HUAWEI και οι άλλες εταιρείες υψηλής τεχνολογίας;

Προσβλέπω στην επαναφορά των μεταρρυθμίσεων στην εκπαίδευση με γνώμονα την Αριστεία, την Αξιολόγηση και την Αξιοκρατία. Και εάν θέλουν οι συγκλητικοί των Πανεπιστημίων Ιωαννίνων και Παντείου να κρατηθούν μακρυά από την “αιμοσταγή” αγορά και τις επιχειρήσεις, ας ιδρύσουν ιδίοις εξόδοις δικά τους ιδιωτικά κολλέγια (λυπούμαι, αλλά πανεπιστήμια δεν μπορούν να ιδρύσουν, λόγω απαγόρευσης του άρθρου 16), τα οποία θα κρατήσουν μακρυά από τις επιχειρήσεις. Ας θέσουν και έναν όρο στο καταστατικό αποδοχής φοιτητών: “απαγορεύεται η μετά το πτυχίο εργασία σε ιδιωτικές επιχειρήσεις. Επιτρέπεται μόνον η πρόσληψη στο Δημόσιο. Σε αντίθετη περίπτωση θα γίνει ανάκληση του πτυχίου σας”.
Joachim Grispolakis

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube