Weather Icon

Κούρδοι Συρίας: Άρχισε η απόσυρση των αμερικανικών δυνάμεων

  • Αμερικανές και τουρκικές δυνάμεις στην Μανπίτζ της Συρίας (φωτ. αρχείου: EPA / Zoe Garbarino)
Μετά το πράσινο φως που έδωσε η Ουάσινγκτον στην Άγκυρα για επίθεση στη βόρεια Συρία (αν και ο Λευκός Οίκος διευκρίνισε ότι δεν πρόκειται να εμπλακεί στρατιωτικά), οι Κούρδοι της Συρίας προειδοποιούν ότι τα τουρκικά σχέδια θα οδηγήσουν στην επανεμφάνιση τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, «ακυρώνοντας» προσπάθειες χρόνων των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), της συμμαχίας Κούρδων και Αράβων μαχητών.

«Οι αμερικανικές δυνάμεις δεν τήρησαν τις δεσμεύσεις τους και απέσυραν τις δυνάμεις τους από τις περιοχές στα σύνορα με την Τουρκία», αναφέρεται στην ανακοίνωση των SDF.
Την πληροφορία για την αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων από τις θέσεις-κλειδί Ρας αλ-Αΐν και Ταλ Αμπιάντ επιβεβαίωσε και το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων.
Σε ανάρτησή του στο Twitter ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου τονίζει ότι «η Τουρκία είναι αποφασισμένη να καθαρίσει τα σύνορά της με τη Συρία από τους μαχητές και να εγγυηθεί την ασφάλεια της χώρας».

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube