Weather Icon
ΗΠΑ , Ρωσία , Συρία , Τουρκία 14 Οκτωβρίου 2019

ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ρωσία στηρίζουν Ερντογάν

ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ρωσία στηρίζουν Ερντογάν


Ο,τι και να συμβαίνει αυτή την εποχή στην ελληνική πολιτική σκηνή, ελάχιστη ή μηδαμινή σημασία έχει σε σύγκριση με όσα συμβαίνουν στη Μέση Ανατολή, και είναι αδιαμφισβήτητη η διαπίστωση ότι ΗΠΑ και ΝΑΤΟ στηρίζουν ουσιαστικά την επιθετική πολιτική της Τουρκίας. Γιατί περί αυτού πρόκειται όταν ο Ντόναλντ Τραμπ δίνει το πράσινο φως στον Ταγίπ Ερντογάν να εισβάλει στη Συρία για να αφανίσει τους Κούρδους και ο γενικός γραμματέας της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας Γενς Στόλτενμπεργκ χαρακτηρίζει νόμιμες τις ανησυχίες της Αγκυρας για την ασφάλειά της. Οι κόκκινες γραμμές που βάζει ο ένας και οι συστάσεις για… αυτοσυγκράτηση του τουρκικού στρατού από τον άλλον απλώς προσβάλλουν τη νοημοσύνη της κοινής γνώμης, αν δεν την κοροϊδεύουν κατάμουτρα…
Η αλήθεια είναι ότι ούτε η Ρωσία αντέδρασε με ιδιαίτερη ζέση, ενώ οι ανησυχίες που εκφράζει η Ευρωπαϊκή Ενωση και οι καταδίκες του Ερντογάν από την πλευρά της γίνονται για να γραφούν στα πρακτικά και τίποτα περισσότερο.

Για τη συνέχεια Kathimerini

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube