Weather Icon

Κύπρος: Κρίσιμη μάχη στο Οικόπεδο 7 – Η Τουρκία παίζει το «μεγάλο της χαρτί»

Με σύμμαχο το Παρίσι και τη γαλλική TOTAL η Κυπριακή Δημοκρατία προετοιμάζεται να δώσει τη μεγάλη και κρίσιμη μάχη στην κυπριακή ΑΟΖ, που δεν είναι άλλη από την διασφάλιση της απρόσκοπτης εκτέλεσης και υλοποίησης όλων των προγραμματισμένων ερευνητικών και γεωτρητικών δραστηριοτήτων του επόμενου διαστήματος και κυρίως στο Οικόπεδο 7, παρά τις τουρκικές αντιδράσεις και παρά την εισβολή του «Yavuz» στο αδειοδοτημένο Οικόπεδο.
Παρά τη σύγχυση που δημιούργησε μια δήλωση του επικεφαλής της ιταλικής ΕΝΙ Κλαουντιο Νεσκάλτσι, ο προγραμματισμός της Κοινοπραξίας δεν φαίνεται να αλλάζει. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ήδη γίνει η σύμβαση μίσθωσης γεωτρύπανου για την πρώτη δοκιμαστική γεώτρηση στο Οικόπεδο 7 σε σημείο δυτικό που γειτνιάζει με το Οικόπεδο 6 και το σημείο στο οποίο έχει εντοπισθεί από την TOTAL το κοίτασμα «Καλυψώ».

για τη συνέχεια Liberal

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube