Weather Icon
Γενικά θέματα , ΙΣΤΟΡΙΚΑ 28 Οκτωβρίου 2019

Το έπος του 40 έχει συντελεστή: Λέγεται Ιωάννης Μεταξάς

Επειδή η νίκη αγαπά τη προετοιμασία και τη μεθοδική οργάνωση, το 1940 το Έθνος πέτυχε μια σπουδαία νίκη απέναντι στον Ιταλό κατακτητή και μια αξιοπρεπή αντίσταση απέναντι στα στρατεύματα της Βέρμαχτ. Όμως τίποτα από τα παραπάνω δεν υπήρξε τυχαίο ή οφείλονταν σε κάποιο αστάθμητο παράγοντα. Αυτό που πρέπει να διδαχθούμε σήμερα είναι η πολεμική προπαρασκευή και προετοιμασία όλων των δυνάμεων του Έθνους. Ενόπλων Δυνάμεων, Κοινωνίας, εξωτερικών συμμαχιών.
Εμείς εδώ στο DefenceReview.Gr δεν πιστεύομε στη πολιτική κορεκτίλα ή πολιτική ορθότητα (όπως θέλετε πείτε το) σας καλούμε να διαβάσετε το ακόλουθο άρθρο.
του Αναστασίου-Σπυρίδωνος Μαλεσιάδα
Το πολεμικό υλικό από το πέρας της Μικρασιατικής Εκστρατείας ως το 1934.
Το Πεζικό και το ΠυροβολικόΗ ήττα του Ελληνικού Στρατού στη Μικρά Ασία υπήρξε καθολική και συντριπτική για τα ελληνικά όπλα. Η άμεση ανάγκη, όμως, ενός παράγοντα που θα αποτελούσε το «χαρτί» για το διπλωματικό τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τη γείτονα χώρα, ήταν η ύπαρξη μίας ισχυρής δύναμης που θα απέκλειε την εκτροπή των προθέσεων της Τουρκίας σε έναν επιθετικό, αυτή τη φορά, πόλεμο. Αυτό το «διπλωματικό χαρτί» υπήρξε η «Στρατιά του Έβρου» υπό τον Στρατηγό Πάγκαλο. Ο εξοπλισμός της προήλθε από το αποθηκευμένο πεπαλαιωμένο υλικό προ των Βαλκανικών Πολέμων, τον οπλισμό της Χωροφυλακής και λαφύρων από τους Βαλκανικούς Πολέμους και ορισμένα οπλοπολυβόλα και των πυρομαχικών τους «Υποδείγματος 1915».

Για τη συνέχεια DefenceReview

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube