Weather Icon

Αίγυπτος, Ελλάδα, Κύπρος μαζί: Η “Μέδουσα 19” σφίγγει το ζωνάρι της Άγκυρας στη Μεσόγειο

Το νέο υπομόχλιο που θέλουν η Ελλάδα, η Κύπρος και η Αίγυπτος, να εμφανιστεί στο άμεσο μέλλον γύρω από την Μεγαλόνησο, η οποία βάλλεται από τις διαρκείς προκλήσεις της Τουρκίας, βρίσκεται ήδη υπό επεξεργασία κι ένα τμήμα από αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες θα εφαρμοστεί τις επόμενες ημέρες κατά τη διεξαγωγή της άσκησης “Μέδουσα”, Νότια της Κρήτης.

  • Στρατιωτικές πηγές σημειώνουν ότι εκτός των γνωστών σεναρίων που θα επαναλάβουν μπροστά στις κάμερες Έλληνες, Κύπριοι και Αιγύπτιοι, πίσω από αυτές και μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, θα πέσει το βάρος στο κοινό μέτωπο που δημιουργείται, αρκετά πιο νότια από το Καστελόριζο, εκεί που “σβήνει” η Τουρκική υφαλοκρηπίδα και βρίσκει την Κυπριακή και την Ελληνική.
  • Κοινό μέτωπο σε έρευνα και διάσωση, διάσπαση ναυτικά αποκλεισμένης περιοχής και επανέλεγχος αυτής, δημιουργία ασφαλούς ζώνης διέλευσης μαχητικών και μεταγωγικών αεροσκαφών (πλέγμα ναυτικής αντιαεροπορικής άμυνας), αντιμετώπιση ασύμμετρων απειλών στην θάλασσα, είναι ορισμένα από τα απαιτητικά σενάρια των ασκήσεων στην ανοιχτή θάλασσα της Αν. Μεσογείου, που καλούνται τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων των τριών χωρών, να ανταποκριθούν.
  • Στόχος, μέσω της Νατοϊκής τυποποίησης που γνωρίζει πολύ καλά η Ελλάδα, είναι να μάθουν περισσότερα οι Κύπριοι και οι Αιγύπτιοι, που ήδη έχουν ζητήσει την παροχή γνώσεων από τα στελέχη των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. Οι τρεις πλευρές έχουν συμφωνήσει ότι εκεί ακριβώς που θ´ ασκηθούν είναι τα σημεία “κλειδιά” των μελλοντικών σχεδίων που μπορούν οι σύμμαχες χώρες να συζητήσουν.
Διαβάστε τη συνέχεια του ρεπορτάζ στο hellasjournal.com

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube