Weather Icon
ΗΠΑ , Κίνα 23 Σεπτεμβρίου 2019

Stratfor : Το επικίνδυνο όπλο Τραμπ στον εμπορικό πόλεμο με την Κίνα

Stratfor : Το επικίνδυνο όπλο Τραμπ στον εμπορικό πόλεμο με την Κίνα

Πώς μπορεί να επιβάλει στις αμερικανικές επιχειρήσεις να εγκαταλείψουν τον ασιατικό δράκο. Η Πράξη του 1977, οι νομικές επιπλοκές και τα μεγάλα ρίσκα για την οικονομία της υπερδύναμης. Το σενάριο της μπλόφας και οι εκλογές.


Τις τελευταίες εβδομάδες, ΗΠΑ και Κίνα δημιουργούν ένα μοτίβο «οφθαλμός αντί οφθαλμού» στους δασμούς καθώς εξελίσσεται ο εμπορικός πόλεμος, με το Πεκίνο να απαντά στους αμερικανικούς δασμούς που ανακοινώθηκαν την 1η Αυγούστου από τον Ντόναλντ Τραμπ επιβάλλοντας δικούς του.
Η «βόμβα» όμως που εξαπέλυσε ο Αμερικανός πρόεδρος στις 23 Αυγούστου έχει την προοπτική να αλλάξει τους όρους του παιχνιδιού.
Με ένα tweet, «οι αμερικανικές εταιρείες διατάσσονται να αρχίσουν άμεσα να αναζητούν εναλλακτική για την Κίνα», ο Τραμπ έδωσε μια ένδειξη για το πού μπορεί να μεταφέρει την εμπορική μάχη. Αν και την προειδοποίηση αυτή ακολούθησε απλά η ανακοίνωση υψηλότερων δασμών σε κινεζικά αγαθά, αργότερα επανέλαβε πως ο Λευκός Οίκος έχει την εξουσία υπό την «International Emergency Economic Powers Act» του 1977 να αναγκάσει τις αμερικανικές εταιρείες να φύγουν από την Κίνα, αφήνοντας την επιλογή της οικονομικής απόσυρσης στο τραπέζι.

Για τη συνέχεια Euro2Day

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube