Weather Icon
Ενεργειακά , Σαουδική Αραβία 21 Σεπτεμβρίου 2019

Stratfor : Το χτύπημα στην Aramco και οι γρίφοι για το πετρέλαιο

Stratfor : Το χτύπημα στην Aramco και οι γρίφοι για το πετρέλαιο
Γιατί οι μακροπρόθεσμες συνέπειες μπορεί να αποδειχτούν σημαντικότερες από τις βραχυχρόνιες διακυμάνσεις στην τιμή του πετρελαίου. Η αχίλλειος πτέρνα της Σαουδικής Αραβίας και τα μυστικά των δυο εγκαταστάσεων που μπήκαν στο στόχαστρο. Ποια είναι η «πικρή αλήθεια» για τις ΗΠΑ.


Ένας από τους μεγαλύτερους εφιάλτες της Σαουδικής Αραβίας έγινε πραγματικότητα με τις επιθέσεις της 14ης Σεπτεμβρίου στην μεγαλύτερη εγκατάσταση επεξεργασίας πετρελαίου στη χώρα στην Abqaiq. Το χτύπημα έθεσε εκτός παραγωγής περίπου 5,7 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα.
Οι αξιωματούχοι της χώρας έσπευσαν να διαβεβαιώσουν τις αγορές πετρελαίου και φυσικού αερίου ότι μπορούν να αποκαταστήσουν κάποια από την παραγωγή, αλλά αφότου υπονόησαν ότι το σύνολο του παραγωγικού δυναμικού θα επανέλθει σύντομα, το Ριάντ γνωστοποίησε ότι θα χρειαστούν εβδομάδες ή ακόμα και μήνες για τις επισκευές.

Για τη συνέχεια Euro2Day

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube