Weather Icon
ΗΠΑ , Κίνα , Ρωσία 1 Σεπτεμβρίου 2019

Stratfor : Πονοκέφαλος για ΗΠΑ η εγκατάσταση πυραύλων στον Ειρηνικό

Stratfor : Πονοκέφαλος για ΗΠΑ η εγκατάσταση πυραύλων στον Ειρηνικό

Η εγκατάλειψη της συνθήκης INF για τα πυρηνικά και γιατί η υπερδύναμη σπεύδει να αναπτύξει νέα συστήματα στην περιοχή. Οι γεωγραφικοί και πολιτικοί περιορισμοί. Με τακτική «μαστίγιο και καρότο» αναμένεται να αντιδράσουν Ρωσία και Κίνα.


«Χωρίς πολύ καθυστέρηση», αυτό είναι το επιθυμητό χρονοδιάγραμμα για να αναπτύξουν οι ΗΠΑ συμβατικούς πυραύλους μεσαίου βεληνεκούς σε βάσεις στον Δυτικό Ειρηνικό, σύμφωνα με τον υπουργό Αμυνας Mark Esper. Τώρα που η χώρα έχει αποσυρθεί από την συμφωνία για τα πυρηνικά μέσου βεληνεκούς (INF), δεν υπάρχουν περιορισμοί λόγω Συνθηκών ή τεχνικά προσχώματα που να την αποτρέπουν από το να τοποθετήσει πυραύλους στην περιοχή ώστε να ελέγξει την άνοδο της Κίνας.
Αυτοί οι συλλογισμοί, ωστόσο, είναι η μισή αλήθεια: αντιμετωπίζοντας την απροθυμία τοπικών συμμάχων που ανησυχούν ότι θα γίνουν στόχος της Κίνας και της Ρωσίας, καθώς και εξαιτίας της προσέγγισης «μαστίγιο και καρότο» των δυο αυτών δυνάμεων προκειμένου να εξασφαλίσουν ότι αυτά τα όπλα δεν θα εμφανιστούν κοντά στις ακτές τους, οι ΗΠΑ θα έχουν πολύ δύσκολο έργο στο να αναπτύξουν πυραύλους στην περιοχή.

Για τη συνέχεια Euro2Day

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube