REAL TIME |

Weather Icon

ΟΥΝΦΙΚΥΠ: Όλες οι παραβιάσεις του status quo καταγράφονται

ΟΥΝΦΙΚΥΠ: Όλες οι παραβιάσεις του status quo καταγράφονται
Η ειρηνευτική δύναμη των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο (ΟΥΝΦΙΚΥΠ) λαμβάνει εξαιρετικά σοβαρά υπόψη αναφορές για παραβιάσεις του status quo, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου της Αλίμ Σιντίκ, σημειώνοντας παράλληλα ότι όλες οι παραβιάσεις καταγράφονται και αναφέρονται στην έκθεση του ΓΓ του ΟΗΕ προς το Συμβούλιο Ασφαλείας του διεθνούς οργανισμού.

Ο κ. Σιντίκ είχε κληθεί από το ΚΥΠΕ να σχολιάσει σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας “Ο Φιλελεύθερος“, σύμφωνα με το οποίο οι κατοχικές δυνάμεις κτίζουν φυλάκιο στα Στροβίλια.«Η ΟΥΝΦΙΚΥΠ λαμβάνει εξαιρετικά σοβαρά υπόψη αναφορές για παραβιάσεις του status quo», ανέφερε. «Συνεχίζουμε να είμαστε σε επικοινωνία με τις δύο πλευρές για να αντιμετωπίσουμε αυτές τις ανησυχίες», πρόσθεσε.

Ο κ. Σιντίκ ανέφερε επίσης ότι «η χωρίς εξουσιοδότηση οικοδόμηση εντός της νεκρής ζώνης ή σε περιοχές ειδικού καθεστώτος απαγορεύεται αυστηρά».
«Όλες οι παραβιάσεις καταγράφονται και αναφέρονται στην έκθεση του ΓΓ στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ», κατέληξε.
 
Πηγή: philenews/KYΠΕ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube