Weather Icon
Γενικά θέματα 15 Σεπτεμβρίου 2019

Η απόρρητη σύσκεψη του 1990 στην Αθήνα και τα τουρκικά «παιγνίδια»

Η απόρρητη σύσκεψη του 1990 στην Αθήνα και τα τουρκικά «παιγνίδια»

Του Νίκου Μελέτη
Στοιχεία από την απόρρητη μέχρι σήμερα Σύσκεψη πολιτικών αρχηγών που συγκάλεσε ο πρωθυπουργός της τότε Οικουμενικής κυβέρνησης Ξ. Ζολώτας στις 31 Ιανουαρίου 1990 για την Θράκη, βλέπουν το φως της δημοσιότητας από επίσημο τουρκικό ΜΜΕ, προκαλώντας εντύπωση όχι μόνο για την συγκυρία του δημοσιεύματος αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο απέκτησαν πρόσβαση σε ένα τόσο ευαίσθητο και διαβαθμισμένο υλικό.
Είναι η πρώτη φορά που δημοσιεύονται στοιχεία από την Απόρρητη Σύσκεψη για την Θράκη, καθώς μέχρι τώρα ήταν γνωστή μόνον η απόφαση για άρση διοικητικών μέτρων που ουσιαστικά δρομολόγησε την πολιτική ισονομίας και ισοπολιτείας που εφάρμοσε αμέσως μετά η κυβέρνηση Κωσταντίνου Μητσοτάκη.
Σημεία της απόφασης είχαν διαρρεύσει στον «Σχολιαστή» και στην εφημερίδα που εξέδιδε ο μειονοτικός δημοσιογράφος Α. Ντεντέ, ενώ είχε υπάρξει αναφορά των αποφάσεων και στο βιβλίο της Β.Τσουδερού, αλλά το κείμενο που δημοσίευσε η TRT παραπέμπει σε γνώση και των πρακτικών της συνάντησης…

Για τη συνέχεια Liberal

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube