REAL TIME |

Weather Icon
Ευρωπαϊκή Ένωση , Ισλάμ 12 Σεπτεμβρίου 2019

Να προασπίσουμε τον ευρωπαϊκό τρόπο ζωής

Σιμονέτα Σομαρούγκα



Τον Απρίλιο του 2016 δύο αδέλφια, έφηβοι, που φοιτούσαν κανονικά σε ελβετικό σχολείο αρνήθηκαν να πιάσουν το χέρι της δασκάλας τους, γιατί η θρησκεία τους απαγορεύει να αγγίξουν σώμα γυναίκας που δεν είναι μέλος της οικογένειάς τους.

Το περιστατικό μαθεύτηκε, έφτασε μέχρι τα πολιτικά έδρανα, προκαλώντας μένος. Η υπουργός Δικαιοσύνης Σιμονέτα Σομαρούγκα, τόνισε στη Βουλή ότι «το πιάσιμο των χεριών είναι μέσα στην κουλτούρα της Ελβετίας». Την επομένη το Συμβούλιο, που είναι υπεύθυνο για την αξιολόγηση των αιτημάτων υπηκοότητας, ανακοίνωσε στην οικογένεια ότι πάγωσε το αίτημά τους.
Στην ίδια χώρα, στη Λωζάνη απορρίφθηκε αίτημα ζευγαριού Μουσουλμάνων να τους χορηγηθεί η ελβετική υπηκοότητα, επειδή και οι δύο αρνήθηκαν να κάνουν χειραψία με άτομα του αντίθετου φύλου. Ο δήμαρχος της πόλης Γκρεγκουάρ Τζουνό δήλωσε ότι η αίτηση απορρίφθηκε γιατί το ζευγάρι των Μουσουλμάνων δεν σεβάστηκε την αρχή της ισότητας των φύλων!

Για τη συνέχεια Liberal

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube