REAL TIME |

Weather Icon

Ανάλυση: Απαιτείται η παράδοση της Κύπρου

Ανάλυση: Απαιτείται η παράδοση της Κύπρου

Μιχάλης Ιγνατίου   

Το είδος της αποστολής της κ. Τζέιν Χολ Λουτ στη Λευκωσία, ήταν περίεργο από την αρχή. Ίσως ένα σοβαρό πρόβλημα να είναι και ο χαρακτήρας της. Βεβαίως και αυτή καθ’ αυτή η αποστολή της είναι προβληματική, διότι η εν λόγω καθωσπρέπει κυρία λειτουργεί με ένα ολίγο αυταρχικό τρόπο: Λίγο-πολύ λέει στους ηγέτες «αν θέλετε». Και «αν δεν θέλετε, δικό σας το πρόβλημα». Όμως, με τον τρόπο αυτό δεν γίνεται διαπραγμάτευση και βεβαίως εξυπηρετείται η κατοχική δύναμη.

Είναι ένας τρόπος διαπραγμάτευσης που εξυπηρετεί μόνο τον ισχυρό, που στην περίπτωση της Κύπρου, είναι ο τουρκικός Αττίλας. Αλλά αυτή η πραγματικότητα είναι λεπτομέρεια για την Αμερικανίδα απεσταλμένη και το αφεντικό της, τον Αντόνιο Γκουτέρες.

Όπως όλοι οι αξιωματούχοι του ΟΗΕ, έτσι και αυτή, δικαιολογούν μονίμως την Τουρκία και στρέφονται πάντα προς την αδύνατη πλευρά, που είναι η ελληνοκυπριακή. Παραμένουν και σήμερα στο νησί αρκετές χιλιάδες κατοχικά στρατεύματα, αλλά η κ. Λουτ, όπως και οι προηγούμενοι συνάδελφοί της, έχουν πάθει αμνησία. Μονίμως ο εκβιασμός και οι απειλές στρέφονται στους Ελληνοκύπριους.


Πολλοί, εντός και εκτός Κύπρου, διακινούν το γνωστό παραμύθι των Βρετανών, ότι η άρνηση των Ελληνοκυπρίων να δεχθούν τη φιλοτουρκική λύση της διζωνικής, οδηγεί το νησί σε δύσκολα μονοπάτια -σάμπως και μετά την εισβολή τα μονοπάτια είναι εύκολα. Και ακόμα, ισχυρίζονται ότι με τη στάση της η ελληνοκυπριακή πλευρά είναι ως να επιδιώκει τη διχοτόμηση, που ήταν και ο στόχος του διπλού εγκλήματος της ελληνικής χούντας, της Τουρκίας και των Αμερικανών του Κίσινγκερ.

Στην Κύπρο τσακώνονται σαν κοκόρια για λύσεις και διευθετήσεις, που εξυπηρετούν μόνο την Τουρκία. Και η διζωνική και η διχοτόμηση και τα δύο κράτη, είναι λύσεις φιλοτουρκικές, που θα οδηγήσουν με την πάροδο των ετών στην τουρκοποίηση του νησιού. Ότι συνέβη στον Λίβανο, το ίδιο ακριβώς θα γίνει και στην Κύπρο. 

Και εδώ θα δω και τους φίλους μας τους Ισραηλινούς, οι οποίοι απουσιάζουν από το «πεδίο» της Μεσογείου, ως και η τουρκική επιθετικότητα δεν τους αφορά. Ομιλώντας με στρατιωτικούς όρους, η απώλεια της Κύπρου στην Τουρκία, θα κόψει τον αριστερό βραχίονα του εβραϊκού κράτους. Το μόνο άνοιγμα του Ισραήλ προς τα έξω -πάντα ομιλώντας με στρατιωτικούς όρους- είναι ο εναέριος χώρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, που χρησιμοποιεί μονίμως για τα γυμνάσια των πιλότων της. Εάν η Τουρκία επιβληθεί στην Κύπρο τα πληρώματα των ισραηλινών πολεμικών αεροπλάνων πού και πώς θα εκπαιδεύονται;
Η περικύκλωση θα είναι απόλυτη. Αλλά στη διεθνή σκηνή, οι διπλωμάτες και οι πολιτικοί αντιδρούν όταν γίνει το κακό, αντί να δράσουν για να το αποτρέψουν. Ας ελπίσουμε ότι μία επικράτηση του Μπένιαμιν Νετανιάχου στις εκλογές θα επαναφέρει το Ισραήλ στο προσκήνιο…

Όλες μα όλες οι συζητήσεις για τη λύση του Κυπριακού, έχουν μία εξαιρετικά αρνητική έναρξη. Απαιτείται η, με άνευ όρων, παράδοση της Κύπρου. Και ο κάθε καλόπιστος άνθρωπος αναρωτιέται: Γιατί δεν δέχθηκαν αυτούς τους όρους δύο πρώην Πρόεδροι της Κυπριακής Δημοκρατίας, που υποτίθεται εκλέχθηκαν ως «οι ηγέτες της λύσης». Γιατί απέτυχαν ο Δημήτρης Χριστόφιας και ο Γιώργος Βασιλείου; Γιατί δεν τόλμησαν να βάλουν την υπογραφή τους σε ένα κείμενο, που θα έλυνε το Κυπριακό, όπως αυτό που βάζουν ενώπιον του Αναστασιάδη και απαιτούν να βάλει την υπογραφή του; Προφανώς δεν μπορούσαν… 

Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι ο Χριστόφιας και ο Βασιλείου έγιναν και αυτοί …εθνικιστές, όπως αποκαλεί το ΑΚΕΛ όσους εξ ημών αρνούμαστε τη διζωνική, τη διχοτόμηση και τα δύο κράτη. Ο κ. Βασιλείου δεν πρέπει να μας πει γιατί δεν τα κατάφερε; Ή μήπως όταν ήρθε η ώρα της υπογραφής έγινε …Καρλ Λούις, ακριβώς επειδή αντιλήφθηκε ότι η λύση στην οποία θα κατέληγε ήταν η χειρότερη εξέλιξη για την Κύπρο.

Ειλικρινά, είναι αηδιαστική η συμπεριφορά των Κυπρίων πολιτικών και μάλιστα μερικών εξ αυτών, που ήταν μέλη κυβερνήσεων, αλλά ως πρόεδροι ή υπουργοί κορόιδευαν τους ψηφοφόρους και όταν ερχόταν η στιγμή της κρίσης λάκιζαν και κατηγορούσαν τους επόμενους.

Περιμένουμε, λοιπόν, από τον κ. Βασιλείου, την ηγεσία του ΑΚΕΛ, την ηγεσία του ΔΗΣΥ και ιδιαίτερα τον πρώην υπουργό, Ιωάννη Κασουλίδη. Γιατί δεν λύσατε το Κυπριακό όταν κρατούσατε τα ηνία; Και γιατί απαιτείτε από όλους τους άλλους να πράξουν αυτό που δειλιάσατε να κάνετε εσείς.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube