Weather Icon
Εξωτερική Πολιτική , Ιταλία 6 Σεπτεμβρίου 2019

Ανοίγει ο δρόμος για πολεμικές επανορθώσεις στους κατοίκους του Διστόμου – Τι αποφάσισε η ιταλική δικαιοσύνη

© Φωτογραφία : Menelaos Myrillas / SOOC
Το Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο της Ιταλίας έκρινε την Τετάρτη ότι οριστικά και αμετάκλητα, ότι ορθώς το Δίστομο διεκδικεί να εισπράξει το ποσό των 25.000.000 ευρώ.
Τον δρόμο για να εισπράξουν οι θυμάτων του Διστόμου τις πολεμικές επανορθώσεις από τις θηριωδίες των ναζί ανοίγει απόφαση του Ανώτατου Συνταγματικού Δικαστηρίου της Ιταλίας.
Η ιταλική Δικαιοσύνη έκρινε οριστικά και αμετάκλητα, σύμφωνα με το dikastiko.gr, ότι ορθώς το Δίστομο διεκδικεί να εισπράξει το ποσό των 25.000.000 ευρώ.
Βάσει της απόφασης, οι αποζημιώσεις στους κατοίκους του Διστόμου μπορούν να δοθούν από τις εισπράξεις από τα εισιτήρια των Ιταλικών σιδηροδρόμων, στα οποία έχουν συμμετοχή και οι Γερμανοί.

Η ιταλική Δικαιοσύνη απέρριψε την προσφυγή της εταιρείας Γερμανικών Σιδηροδρόμων, η οποία ζητούσε να μην κατασχεθούν οι εισπράξεις από τα εισιτήρια των Ιταλικών Σιδηροδρόμων.

Είχε προηγηθεί, το 2014, απόφαση του ιταλικού συνταγματικού δικαστηρίου, σύμφωνα με την οποία η εφαρμογή του κανόνα της ετεροδικίας δεν μπορεί να εφαρμόζεται σε περιπτώσεις όπου κρίνονται εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.
Οι κάτοικοι του Διστόμου διεκδικούν έως σήμερα δικαίωση για τα εγκλήματα σε βάρος των προγόνων τους.
Τον Ιούνιο διοργανώθηκαν εκδηλώσεις μνήμης στο Δίστομο, για τη συμπλήρωση 75 χρόνων από το ολοκαύτωμα που προκάλεσαν τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής το 1944, εκτελώντας άντρες, γυναίκες, γέρους, παιδιά ακόμη και βρέφη.


Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube