Weather Icon
Βουλγαρία , πΓΔΜ, Σκόπια 15 Σεπτεμβρίου 2019

Σε ‘Φιάσκο’ κατέληξαν οι συνομιλίες Σκοπιανών και Βουλγάρων για την Ιστορία

Σε ‘Φιάσκο’ κατέληξαν οι συνομιλίες Σκοπιανών και Βουλγάρων για την Ιστορία

Σε παταγώδη αποτυχία («φιάσκο» γράφει το σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων) κατέληξαν οι συνομιλίες της Μικτής Επιτροπής Βόρειας Μακεδονίας και Βουλγαρίας για τα ιστορικά θέματα των δύο χωρών. 
Το καυτό θέμα της ταυτότητας του επαναστάτη Γκότσε Ντέλτσεφ και των μεσαιωνικών βιβλίων της Βουλγαρίας, μεταφέρονται, πια, στη συζήτηση που θα γίνει στα Σκόπια, μετά την χθεσινή αποτυχημένη συνάντηση της Μικτής Επιτροπής στη Σόφια.
Η χθεσινή ήταν η 7η κατά σειρά συνάντηση των εμπειρογνωμόνων και ιστορικών Βόρειας Μακεδονίας και Βουλγαρίας στη Σόφια και δεν επιτεύχθηκε συμφωνία. 

Μία από τις κύριες διαφορές, εκτός από αυτήν της ταυτότητας του Γκότσε Ντέλτσεφ, ήταν η αναφορά στα ιστορικά βιβλία της Βουλγαρίας για την νυν επικράτεια της Βόρειας Μακεδονίας, με όρους που από τους Σκοπιανούς θεωρούνται απαράδεκτοι. ( Σημ. γίνεται αναφορά για ‘εδάφη του παλαιού βουλγαρικού κράτους’).
για τη συνέχεια Echedoros

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube