Weather Icon
Αλβανία , Βόρειος Ήπειρος 24 Σεπτεμβρίου 2019

Όταν ο Γκάλης πέρασε από στρατοδικείο της Αλβανίας του Χότζα

Όταν ο Γκάλης πέρασε από στρατοδικείο της Αλβανίας του Χότζα



Δεκαετία του 80′ στην Αλβανία. Μια χώρα η οποία βίωνε τον απόλυτο σκοταδισμό και την πλήρη απομόνωση από τον υπόλοιπο κόσμο με ένα λαό να ζει μέσα στην απόλυτη φτώχεια και τον φόβο. Ο Ενβέρ Χότζα είχε καταφέρει επί 40 ολόκληρα χρόνια μέχρι και τον θάνατό του το 1985 να επιβάλει μια σκληρή σταλινικού τύπου δικτατορία αλλά κυρίως να εμφυσήσει στον αλβανικό λαό τον φόβο πως η χώρα κινδύνευε σχεδόν καθημερινά από μια πιθανή ξένη εισβολή, είτε από την τότε Γιουγκοσλαβία του Τίτο, είτε από την Ελλάδα λόγω του ζητήματος της Βορείου Ηπείρου.


Ο φόβος του αυτός τον οδήγησε στο να κατασκευάσει 750.000 πυροβολεία ή αλλιώς «μπούνκερ», αλλά κι εκατοντάδες χιλιάδες υπόγειες αποθήκες πυρομαχικών κατά μήκος των συνόρων με την Ελλάδα.

 Μάλιστα, λόγω της ελληνικής μειονότητας δεν ήταν λίγες οι φορές που έδινε την εντολή για στρατιωτικές ασκήσεις οι οποίες είχαν ως σενάριο είτε επίσημη εισβολή της Ελλάδας, είτε κάποια επιχείρηση ξένων πρακτόρων που στόχο είχαν την δολιοφθορά.

για τη συνέχεια Apenandi




Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube