REAL TIME |

Weather Icon
Γενικά θέματα 25 Σεπτεμβρίου 2019

Με επικεφαλής τον ψευδομουφτή η πορεία των μαθητών του Μειονοτικού Γυμνασίου – Λυκείου Ξάνθης

Με επικεφαλής τον ψευδομουφτή η πορεία των μαθητών του Μειονοτικού Γυμνασίου – Λυκείου Ξάνθης



Τουρκικός «δάχτυλος»: Τι δουλειά είχε ένας θρησκευτικός λειτουργός και στελέχη του τουρκόφρονου ΚΙΕΦ σε μια μαθητική κινητοποίηση;

Πορεία στο κέντρο της Ξάνθης έκαναν το πρωί της Δευτέρας (23/9) μαθητές και γονείς του ιδιωτικού Μειονοτικού Γυμνασίου – Λυκείου Ξάνθης, διαμαρτυρόμενοι για τα προβλήματα στέγασης του σχολείου τους.

Επικεφαλής της πορείας μαζί με γονείς και μαθητές, ο ψευδομουφτής Ξάνθης κ. Μετέ, δηλαδή το υποχείριο του Τουρκικού Προξενείου, που εκτός των άλλων είχε στο πλευρό του και τον πρώην Πρόεδρο του ΚΙΕΦ αλλά και τον γνωστό Αντιδήμαρχο του Τσέπελη, Μπαντάκ Σιαμπάν!
Επί της ουσίας οι διαδηλωτές αντιδρούν στη λειτουργία του σχολείου τους με βάρδιες ενώ ζητούν να βρεθεί άμεσα λύση στο θέμα των κτιριακών εγκαταστάσεων που απαιτεί ωστόσο μεγάλο χρόνο προκειμένου να βρεθεί οικόπεδο και να κατασκευαστεί νέο σχολείο.
Παράλληλα οι μαθητές έχουν προχωρήσει σε αποχή από τα μαθήματά τους μέχρι και την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου (σ.σ. πρόκειται για το σχολείο που είχαν διώξει ως Γκιουλενικό τον μαθηματικό μετά από απαίτηση του Ερντογάν).
Ενδεικτικού του σκληρού κλίματος που επικράτησε ήταν ότι οι διαδηλωτές κρατώντας  πανό και φωνάζοντας συνθήματα όπως «όχι μπάρες στα σχολεία» κινήθηκαν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης ξεκινώντας από το σχολείο και καταλήγοντας στο Διοικητήριο όπου επέδωσαν ψήφισμα στον Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Νίκο Ευφραιμίδη.

Ο τελευταίος σε δηλώσεις του στο NEXT TV εξέφρασε την απορία του πως μέσα σε μια εβδομάδα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χουσεΐν Ζεϊμπέκ έρχεται για δεύτερη φορά στο γραφείο του όταν ήδη τον ενημέρωσε ότι ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χρήστος Μέτιος βρίσκεται στην Αθήνα και κινείται για την εξεύρεση λύσης κα και ανεύρεσης στέγης.
Από την πλευρά τους οι δύο μειονοτικοί βουλευτές, Χουσεΐν Ζεϊμπέκ (ΣΥΡΙΖΑ) και Μπαράν Μπουρχάν (ΚΙΝΑΛ), δήλωσαν στο NEXT TV ότι «από τον Σεπτέμβριο του 2018 έχει αλλάξει το καθεστώς στο Ιδιωτικό Μειονοτικό Γυμνάσιο Λύκειο που διοικείται πλέον από τριμελή επιτροπή».
Όπως αποκάλυψε μάλιστα στις δηλώσεις του στο NEXT ο βουλευτής Χουσεΐν Ζεϊμπέκ φέτος έγιναν 77 αποφοιτήσεις και 161 νέες εγγραφές μαθητών, δεν γνώριζε όμως τον ακριβή αριθμό των μαθητών που τα πανό των διαδηλωτών εμφάνιζαν στον αριθμό των 740 ψυχών!
Κανένα σχόλιο ωστόσο για την ηγετική παρουσία του ψευτομουφτή Ξάνθης κ. Μετέ όσο και για την παρουσία του τουρκόφρονου ΚΙΕΦ.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube