REAL TIME |

Weather Icon
Ισλάμ , Τρομοκρατία 12 Σεπτεμβρίου 2019

Πόλεμος Δύσης – Ισλαμισμού

Πόλεμος Δύσης – Ισλαμισμού
Πέρασαν 18 χρόνια και ακόμα δεν κατάλαβε η Δύση ότι ο Μπιν Λάντεν επέλεξε την 11η Σεπτεμβρίου να κάνει την επίθεσή του για να σηματοδοτήσει την επανάκαμψη-αντεπίθεση του Ισλάμ μετά την ήττα του στις 11 Σεπτεμβρίου 1683 στη Βιέννη


Γράφει ο Ανδρέας Σταλίδης.
Δημοσιεύθηκε στην Εστία, 16 Μαΐου 2017.
11 Σεπτεμβρίου 1683, η Μάχη της Βιέννης. Λίγοι αναγνωρίζουν την χρονολογία, όλοι αναγνωρίζουμε την ημερομηνία. Στη μάχη αυτή ηττήθηκε ο στρατός των Οθωμανών από μία συμμαχία Δυτικών δυνάμεων. Για να αντιληφθεί κανείς σφαιρικά τα γεγονότα πρέπει να τα προσεγγίζει από όσο μπορεί περισσότερες πλευρές. Δεν όσο εύκολο φαίνεται εκ πρώτης όψεως.
Στο θέμα μας: o Ισλαμισμός δεν είναι θρησκεία, είναι πολιτική ιδεολογία. Αποσκοπεί στην εγκαθίδρυση του Ισλαμικού Νόμου της Σαρίας σε όλον τον κόσμο. Αυτό πρεσβεύει το λεγόμενο «Ισλαμικό Κράτος» (ISIS).
Ας δούμε τώρα την Ιστορία από την πλευρά τους. Δύο επιθετικά κύματα επέκτειναν το Ισλάμ στον κόσμο. Με το σπαθί. Το πρώτο ξεκίνησε κατά τον 7ο και 8ο αιώνα από την Μέση Ανατολή όταν ο Μωάμεθ έγινε στρατηλάτης και κατέκτησε την Αίγυπτο (641), τη Σικελία, τη Βόρεια Αφρική, την Ισπανία (711), την Πορτογαλία, τη νότια Γαλλία (720) και σταμάτησε στη μάχη του Πουατιέ (732) από τους Φράγκους.

Για τη συνέχεια Aντίβαρο

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube