Weather Icon
Γενικά θέματα 25 Σεπτεμβρίου 2019

Ευκαιρία για διχασμό, “νοθεία” ή για επιβίωση;



Στις τελευταίες εκλογές η Ν.Δ. με 2,25 εκατ. ψήφους πήρε 158 έδρες, ο ΣΥΡΙΖΑ με 1,78 εκατ. ψήφους πήρε 86 έδρες, το ΚΙΝΑΛ και το ΚΚ με 457 και 299 χιλ. πήραν από 22 και 15 έδρες και η Ε.Λ. με το ΜΕΡΑ με 208 και 194 χιλ. ψήφους πήραν 10 και 9 έδρες αντίστοιχα.

Η ΧΑ με 165 χιλ. ή 2,93% δεν πήρε καμία έδρα όπως και τα υπόλοιπα κόμματα που συγκέντρωσαν κάτω από το εκλογικό μέτρο του 3%. Στις τελευταίες εκλογές ψήφισαν περί τα 5,7 εκατ. από τα 9,9 εκατ. των εγγεγραμμένων στους εκλογικούς καταλόγους. Η Νέα Δημοκρατία σύμφωνα με πληροφορίες επεξεργάζεται ένα σχέδιο διευκόλυνσης της συμμετοχής των Ελλήνων του εξωτερικού στις εθνικές εκλογές. Ο ΣΥΡΙΖΑ που συνιστά τη μείζονα αντιπολίτευση από τη δική του πλευρά προσπαθεί να “απονευρώσει” την επιρροή των Ελλήνων του εξωτερικού στις εσωτερικές εξελίξεις. Από μικροκομματική αλλά και ιστορική σκοπιά αυτό έχει τις ερμηνείες του. Το σχέδιο που προτείνει είναι, με 180 χιλ. ψήφους οι της διασποράς να εκλέγουν 3 βουλευτές και η ψήφος τους να μην προσμετράται στο συνολικό εκλογικό αποτέλεσμα. Δηλαδή, ακόμη κι αν ψηφίσουν 2 εκατ. Έλληνες του εξωτερικού που ενδεχομένως είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους, το σύνολο των εδρών που θα εκλέγουν δεν θα υπερβαίνει τις 12 σε σύνολο 300.

Για τη συνέχεια Capital
Πολύ ωραία ανάλυση κάνει ο κύριος Στούπας για τη σημασία και τον ρόλο που είχαν ανέκαθεν οι Έλληνες του εξωτερικού στα εσωτερικά πράγματα αλλά μου κάνει εντύπωση το ότι δεν λέει ούτε κουβέντα για το μείζον πρόβλημα – ότι δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ σκοπίμως αντιτάσσεται στο δικαίωμα ψήφου των Ελλήνων ομογενών διότι ο ίδιος βασίζει κατά μεγάλο μέρος τη δύναμή του στις ψήφους των ελληνοποιημένων αλλοδαπών.
 Ο Μητσοτάκης αντελήφθη τον κίνδυνο της αλλοίωσης και νόθευσης της λαϊκής βούλησης που επιδιώκει η Αριστερά με το να μοιράζει αφειδώς την ελληνική υπηκοότητα σε κάθε ξένο που μπήκε παράνομα στη χώρα μας, και διαπίστωσε πως το μόνο αποτελεσματικό αντίβαρο στις μαζικές ελληνοποιήσεις αλλοδαπών (οι οποίοι είναι φυσικά στη συντριπτική πλειονότητά τους οπαδοί του κόμματος των “ανοιχτών συνόρων”) είναι η ψήφος των αποδήμων Ελλήνων. 
Το μέλλον της Ελλάδας θα κριθεί δηλαδή εν πολλοίς από το αν θα υπερισχύσουν οι Έλληνες του εξωτερικού ή οι Πακιστανοί του εσωτερικού.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube