Weather Icon

Εκατόμβη νεκρών Χριστιανών στην Αιθιοπία- Ογκώδη συλλαλητήρια διαμαρτυρίας

Εκατόμβη νεκρών Χριστιανών στην Αιθιοπία- Ογκώδη συλλαλητήρια διαμαρτυρίας
Εκατοντάδες Χριστιανοί βγήκαν χθες Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου στους δρόμους πολλών πόλεων της Αιθιοπίας, διαμαρτυρόμενοι για τις διώξεις τις οποίες υφίστανται που αγγίζουν τα όρια πογκρόμ.

Από τον περασμένο Ιούλιο στην χώρα, περισσότεροι από 100 Χριστιανοί έχουν βρει τραγικό θάνατο για την πίστη τους, ενώ 30 εκκλησίες έχουν καταστραφεί.

Ιεράρχες της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αιθιοπίας συναντήθηκαν με αξιωματούχους της κυβέρνησης νωρίτερα αυτό το μήνα για να συζητήσουν πώς οι Χριστιανοί θα μπορούσαν να προστατευθούν καλύτερα από την αύξηση της εθνοτικής και πολιτικής βίας.

Οι πορείες απαγορεύτηκαν στην Αντίς Αμπέμπα, στην πρωτεύουσα της Αιθιοπίας, και στην περιφέρεια Ορόμια. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, τα δίκτυα των μέσων ενημέρωσης που ανήκουν στην κυβέρνηση δεν μεταδίδουν τις διαμαρτυρίες αυτές.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube