Weather Icon
Γενικά θέματα 13 Σεπτεμβρίου 2019

Ρουμανία: Το “Ελ Ντοράντο” για τις ελληνικές επιχειρήσεις

Ρουμανία: Το “Ελ Ντοράντο” για τις ελληνικές επιχειρήσεις



Πώς οι ταχείς ρυθμοί ανάπτυξης και η άνοδος των μισθών στη βαλκανική αυτή χώρα προσελκύουν επενδύσεις από την Ελλάδα – 410 νέες ελληνικές εταιρείες ιδρύθηκαν στη Ρουμανία μόνο το 2017

της Δήμητρας Μανιφάβα
Η πρόσφατη ανακοίνωση της “Γρηγόρης Μικρογεύματα” για επαναδραστηριοποίησή της στη Ρουμανία δεν αποτελεί…μεμονωμένο περιστατικό. Η βαλκανική αυτή χώρα εξελίσσεται σε “Ελ Ντοράντο” για τις ελληνικές επιχειρήσεις -και όχι μόνο- καθώς η διαρκής αύξηση του ΑΕΠ τα τελευταία χρόνια και η χαμηλή ανεργία αρχίζει και φέρνει πλέον και αυξήσεις στους μισθούς, ενισχύοντας την κατανάλωση.
Σύμφωνα με τα αναθεωρημένα στοιχεία του Εθνικού Ινστιτούτου Στατιστικής της Ρουμανίας το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 6,9% το 2017 σε σύγκριση με το 2016 έναντι αύξησης 4,8% το 2016. Αποτελεί μάλιστα το υψηλότερο επίπεδο ανάπτυξης από το 2008 και το υψηλότερο μεταξύ των χωρών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η ανεργία στη Ρουμανία ήταν το 2017 μόλις 4,9%, ενώ ο κατώτατος μηνιαίος μισθός αυξήθηκε από την 1η Ιανουαρίου 2018 στα 407 ευρώ από 323 ευρώ που ήταν το διάστημα Φεβρουαρίου – Δεκεμβρίου 2017. Δεν είναι τυχαίο ότι η κατανάλωση αυξήθηκε το προηγούμενο έτος κατά 5,8% και αναμένεται περαιτέρω βελτίωσή της.

Για τη συνέχεια businessnews

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube