Weather Icon

Η Τουρκία επιβάλλει αλλαγές στη συμφωνία με την ΕΕ για τους πρόσφυγες


Aπευθείας στον έλεγχο της τουρκικής κυβέρνησης και όχι στις ξένες οργανώσεις βοήθειας, όπως συνέβαινε ως τώρα, θα περάσουν πόροι ύψους 1,7 δισ. ευρώ που διαθέτει η Ε.Ε. στο πλαίσιο της συμφωνίας για το προσφυγικό. Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, μετά από ισχυρές πιέσεις της Τουρκίας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση για αλλαγές στη συμφωνία, περίπου 1,7 δις ευρώ από την δεύτερη δόση των τριών δισεκατομμυρίων που εκταμιεύονται θα δοθούν στην κυβέρνηση
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η εφημερίδα, η συμφωνία θα αλλάξει σε ό,τι αφορά τα χρήματα της δεύτερης δόσης, έπειτα από έντονες τουρκικές πιέσεις, με αποτέλεσμα η Τουρκία να ευνοείται σε βάρος οργανώσεων της Ε.Ε. και του ΟΗΕ, όπως η Κοινωνία για την διεθνή Συνεργασία, η Γαλλική Υπηρεσία για την Ανάπτυξη, η Unicef και το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα, οι οποίες μέχρι πρόσφατα λάμβαναν τη σχετική χρηματοδότηση.

Για τη συνέχεια Liberal

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube