Weather Icon
Ασία , Κίνα 25 Σεπτεμβρίου 2019

Ο υπόγειος πόλεμος των κοντέινερ απορριμμάτων

Ανάμεσα στα εκατομμύρια των κοντέινερ που διακινούνται από τα λιμάνια της Ευρώπης με προορισμό την Κίνα και άλλες χώρες της ανατολικής Ασίας βρίσκονται και μερικές χιλιάδες με περιεχόμενο πλαστικά και άλλα απορρίμματα.

Πρόκειται για εμπορευματοκιβώτια με κάθε λογής σκουπίδια, πλαστικά, συσκευασίες που το μόνο που περιέχουν είναι επικίνδυνα απόβλητα σε υγρή ή στέρεα μορφή, διάφορα υλικά μη ανακυκλώσιμα, υπολείμματα προερχόμενα από κατεργασίες πρώτων υλών, ρυπογόνα μίγματα κ.α.
Με δυο λόγια, είναι οι ρύποι που οι Ευρωπαίοι θέλουν να ξεφορτωθούν, προκειμένου να αποφύγουν τις συνέπειες μιας παράνομης εγκατάλειψης ή για να αποφύγουν το κόστος που συνεπάγεται γι’ αυτούς στη βάση της σχετικής ευρωπαϊκής νομοθεσίας που επιβάλλει μεθόδους ανακύκλωσης ή υγιεινής ταφής.
Μια φαινομενικά εύκολη λύση αποτελεί η αποστολή αυτών των απορριμμάτων μέσα σε κοντέινερ και με παραλήπτες συνεργάτες στις χώρες της Ασίας, οι οποίοι τα παραλαμβάνουν ως πρώτες ύλες ή ως υλικά προς παραπέρα επεξεργασία. Αυτό, όμως, που κάνουν στην πραγματικότητα είναι να τα εξαφανίζουν με διάφορους τρόπους σε χωματερές και φυσικά με το αζημίωτο, προκαλώντας τεράστιες ζημιές στο περιβάλλον και κινδύνους για την υγεία των συνανθρώπων τους.


Για τη συνέχεια troxoikaitir

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube